Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: Ματαίωση του Εθίμου της Τζαμάλας

Με ανακοίνωση από το Εργαστήρι Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών Χορών «ο Πύρρος»

ανακοινώνεται η ματαίωση του εθίμου της Τζαμάλας στα Σέρρας!

Όλα ήταν έτοιμα…είχαμε φτάσει στην τελική ευθεία, ο παλμός της δεκάχρονης ΤΖΑΜΑΛΑΣ είχε φτάσει στο ζενίθ, αναμενόταν πραγματικά κόσμος πολύς, από την πόλη, το Νομό αλλά και από πολλές περιοχές της χώρας…!

Όμως…βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά τη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων του τριημέρου της Αποκριάς και κατόπιν ιδίας ανακοίνωσης του Δήμου Σερρών, αν και είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και λυπημένοι…η πραγματοποίηση και το άναμμα της Τζαμάλας είναι πάνω από τις δυνάμεις μας και τη θέλησή μας…διότι βεβαίως προέχει η υγεία όλων μας η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη!

Σας ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλο ενδιαφέρον σας για τη φετινή ΤΖΑΜΑΛΑ!

Σας υποσχόμαστε πως σε ένα χρόνο και κάτι μέρες…την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 σας θέλουμε κοντά μας όπως θα είμαστε κι εμείς πάλι εδώ με τον ίδιο ζήλο το ίδιο μεράκι και βεβαίως τον ίδιο παλμό να φτιάξουμε πάλι όπως θα φτιάχναμε και φέτος τη 10η ΤΖΑΜΑΛΑ, γιατί η ΤΖΑΜΑΛΑ μετριέται όταν πραγματοποιείται!

Σας ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας και σας είμαστε ευγνώμονες για το τεράστιο ενδιαφέρον και αγάπη σας για τη ΤΖΑΜΑΛΑ! Γιατί ΤΖΑΜΑΛΑ=Πύρρος!

Να είστε καλά! Καλή Σαρακοστή, προσέχοντας την υγεία σας φίλες και φίλοι μας αγαπημένοι!

https://www.anexartitos.gr/mataiosi-tis-tzamalas

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.