Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: «Γκόλφω forever» από τον Ομιλο Ορφέα

Μια ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης όπως επιγράφει και ο υπότιτλος του θεατρικού έργου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι σερραίοι θεατές τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα, από την θεατρική ομάδα του Ομίλου Ορφέας Σερρών.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί ερμήνευσαν με ξεχωριστό μπρίο το θεατρικό έργο που βασίζεται μεν στην υπόθεση της “Γκόλφως” του Περεσιάδη, αλλά ο Ντίνος Σπυρόπουλος έγραψε την ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης “Γκόλφω forever”.

Ο συγγραφέας με μια διάθεση ειρωνικής ανατροπής αναμετριέται μ’ ένα έργο θρύλο, ένα έργο που μιμήθηκε τα ευρωπαϊκά μελοδράματα, για να καυτηριάσει την εποχή μας, να σατιρίσει τη συμπεριφορά της μίμησης ξένων προτύπων, που φαλκιδεύει τη γνησιότητα του πολιτισμού μας και συχνά μας αφήνει μετέωρους μέσα στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Οι επίκαιρες πινελιές φέρνουν το έργο πολύ κοντά στο σήμερα και η εισβολή «απρόσκλητων» προσώπων σπάνε τη δομή του, του προσδίδουν έντονο επεισοδιακό χαρακτήρα και τέλος κάνουν την παράσταση «τουρλού».

Η “Γκόλφω for ever” εκτυλίσσεται σε έναν βουκολικό κόσμο όπου δύο νέοι, η Γκόλφω και ο Τάσος, δίνουν όρκο αιώνιας αγάπης. Ο Κίτσος, ανιψιός του αρχιτσέλιγκα, ζητά από την Γκόλφω να τον παντρευτεί μα αυτή αρνείται. Τότε, ο Κίτσος στέλνει τον θείο του προξενευτή στον Τάσο και του προτείνει να παντρευτεί την ανιψιά του Σταυρούλα, που έχει μεγάλη προίκα. Ο Τάσος πατά τον όρκο του και δέχεται να παντρευτεί την Σταυρούλα, τυφλωμένος από την περιουσία που του υπόσχονται και η οποία θα τον βγάλει από τη φτώχεια. Όταν το μετανιώνει όμως, είναι, μήπως, πλέον αργά;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Σκηνοθεσία Μαρία Μεντίζη
  • Μουσική επιμέλεια: Πρόδρομος Προδρομίδης
  • Φωτισμοί: Χαράλαμπος Σταμπό)λογλου
  • Υποβολείο: Δώρα Ποργιοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ

Γκόλφω: Φωτεινή Μπερόβαλη Τάσος: Δημήτρης Μιγγιάνης Βλάσης: Σαράντης Πενολίδης Κίτσος: Σωτήρης Αλληλέγγος Καλόγερος: Κώστας Αγοραστός Λόρδος: Βασίλης Κρυωνάς Σταυρούλα: Άννα Ιακώβου Ζήσης: Συμεών Καραίσκος Αστέρω: Μαρία Γκόγκα Αγαπητικός: Βασίλης Κουτσογιάννης Άμλετ: Βασίλης Τιλσίογλου Παπάς: Στέφανος Καπλανίδης

Χορός: Κατερίνα Δεβριάδου, Νάσια Δεληγιάννη, Ελένη Καζά, Παύλος Κοσμόγλου, Φωτεινή Μέμψα, Βιργινία Μετόκη, Δημόκλεια Μπαλτζή, Χρύσα Μπαμπολίδου, Στέλιος Σκράπας.

Η θεατρική ομάδα και ο σύλλογος Ομιλος Ορφέα ευχαριστούν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών για την παραχώρηση σκηνικών αντικειμένων και τον Σύ)λογο Βλάχων Ν. Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος”

πηγή: https://www.anexartitos.gr/gkolfo-forever-apo-ton-omilo-orfea-fotos-146

 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.