Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Επιστρέφουν στην Ελλάδα (και στις Σέρρες) τα λείψανα 6 Ελλήνων πεσόντων του 1974

Τα λείψανα έξι αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή το 1974

στην Κύπρο, πρόκειται να παραδοθούν στους συγγενείς τους προκειμένου να ταφούν στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τέσσερις πεσόντες και δυο αγνοούμενους τα οστά των οποίων εντοπίστηκαν, ταυτοποιήθηκαν και παραδίδονται για να ταφούν με τις δέουσες τιμές.

Δυο από αυτούς επέβαιναν στο αεροσκάφος Νοράτλας, το οποίο καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά.
Αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαλαμπρίδης: υπηρετούσε το 1974 στην Εθνική Φρουρά με τον βαθμό του Υπολοχαγού. Ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του βρέθηκαν στην περιοχή Αλωνάγρα του Πενταδάκτυλου.

Ο Σερραίος Συνταγματάρχης Μηχανικού Κωνσταντίνος Κούρλιος: υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ το 1974 με τον βαθμό του Ανθυπασπιστή. Τα οστά του βρέθηκαν στη Λακατάμια όταν έγινε περισυλλογή λειψάνων πεσόντων.

Η επιστροφή των οστών του Κωνσταντίνου Κούρλιου, στην πόλη των Σερρών θα γίνει την 14η Δεκεμβρίου όπου θα μείνουν στην εκκλησία του 10ου Συντάγματος Πεζικού και την 15η Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή στις 12:00, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Άνω Μητρούση Σερρών, τόπο καταγωγής του αείμνηστου Συνταγματάρχη.

Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλος Πουλίδης: το 1974 είχε τον βαθμό του Λοχία και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ. Ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του εντοπίστηκαν στο Κιόνελι. Έφεδρος Ανθυπασπιστής Πεζικού Βασίλειος Παναγιώτου: το 1974 υπηρετούσε ως στρατιώτης στην ΕΛΔΥΚ. Τα οστά του εντοπίστηκαν στη Λακατάμια.
Έφεδρος Ανθυπασπιστής Καταδρομών Κωνσταντίνος Κατέρος
Έφεδρος Ανθυπασπιστής Καταδρομών Κωνσταντίνος Ηλίας.
Οι δυο τελευταίοι ήταν καταδρομείς που επέβαιναν στο αεροπλάνο Νοράτλας. Τα οστά τους εντοπίστηκαν στο κοιμητήριο Λακατάμιας.

πηγή: serrespost.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.