Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019.

 

Σας παρακαλούμε θερμά για την παρουσία και συμμετοχή σας στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στον εκθεσιακό χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Την έκθεση θα εγκαινιάσουν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και η Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Περιστέρη Κατερίνα.

Η αρμόζουσα στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός προβολή, βοηθά στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή του Σερραικού κοινού και στην επικοινωνία του με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

 

Η έκθεση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,  του Κέντρου Πολιτισμού της Π.Κ.Μ.  και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, στο πλαίσιο περιοδείας της σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Π.Κ.Μ., έχει ως στόχο να παρουσιάσει το έργο και την προσπάθεια του Συλλόγου Ζωγράφων που αναδεικνύεται μέσα από καλαίσθητες απεικονίσεις με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας μας.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 16 εως 30 Νοεμβρίου 2019

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΡΩΙ: Καθημερινά, εκτός Κυριακής, 11:00 με 13:00. ΑΠΟΓΕΥΜΑ: 18, 20, 22 και 25 Νοεμβρίου, 18:30- 20:00.

Ομαδικές επισκέψεις και ξεναγήσεις μόνο μετά από συνεννόηση με το Γραφείο Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας στα τηλ. 2321350335 & 337  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος (ΣΖΘΒΕ) είναι ένα πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1984 ως Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος και υπήρξε καρπός πολυετούς προσπάθειας που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1977, ως σκέψη και όραμα μιας ομάδας καταξιωμένων επαγγελματιών ζωγράφων διαφορετικών τεχνοτροπιών και τάσεων.

Στόχος τους ήταν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργασθούν προκειμένου να προωθήσουν και να αναδείξουν την εικαστική φυσιογνωμία των δημιουργών της Θεσσαλονίκης ,ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην πολιτιστική ανέλιξη της.
Κατά τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία από το 1984 στον εικαστικό χώρο, ο Σύλλογος ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα με εκθέσεις ,συνεργασίες, σεμινάρια επιμόρφωσης, διαλέξεις, συμπόσια, προτάσεις ,δωρεές έργων για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε ιδρύματα ,επιδείξεις και εθελοντική προσφορά διδασκαλίας σε σχολεία κ.λ.π.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.