Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες, Σιδηρόκαστρο: «Ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής»

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου "Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος" πραγματοποίησε την πρώτη ετήσια Μουσικοχορευτική εκδήλωσή της με τίτλο "Ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής".   
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ροδοπόλεως. Την επιμέλεια του προγράμματος καθώς και την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Ιεροδιάκονος π. Νεόφυτος Γρηγοριάδης διευθυντής & καθηγητής της σχολής. Η πλούσια μουσική κομπανία που συνόδεψε τη χορωδία "ΤΈΤΤΙΓΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" υπο την διεύθυνση του
 π. Νεοφύτου, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους θεατές σε ένα ταξίδι στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής με τραγούδια από τις περιοχές της Σμύρνης, του Κορδελιού, της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης καθώς επίσης και σε περιοχές της Μακεδονίας, του Αιγαίου και ευρύτερα της Ελλάδος, κλείνοντας με το περίφημο τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη
"Αχ Ελλάδα σ'αγαπώ".


Στην ορχήστρα συμμετείχαν: Αθανάσιος Πάντας στα πλήκτρα, Γεώργιος Πάντας στη ντραμς, Σπυρίδων Φέλης στο μπουζούκι, Πέτρος Ρώμας στο λαούτο, Παναγιώτης Πλιούκας στο Ούτι, Χρήστος Παπακώστας στο Βιολί, Πέτρος Βελίκης στα Πνευστά, Ευστάθιος Κουθουρίδης, Δημήτριος Συμελίδης και Ιωάννης Σεφεριάδης στην Λύρα Πόντου και Σάββας Καρακασίδης στο Νταούλι.

 
Συμμετείχαν οι Σύλλογοι:
Βαμβακοφύτου "ΜΟΛΟΒ", οικολογικός πολιτιστικός ποντιακός σύλλογος Ακριτοχωρίου - Θρακικού "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ", πολιτιστικός σύλλογος Καστανούσσας, σύλλογος Ποντίων Ν. Πετριτσίου "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ", σύλλογος Παφραίων Σιντικής "Η ΠΑΦΡΑ" και πολιτιστικός σύλλογος ενωσης κατοίκων Ροδοπόλεως "Η ΠΡΟΟΔΟΣ".

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και γενικώς της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, επαίνεσαν την προσπάθεια του
π. Νεοφύτου να αναδείξει το έργο που επιτελεί στη σχολή μέσω αυτής της εκδήλωσης ενώ η φήμη της επιτυχίας της εκδήλωσης έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό και σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος δήλωσε πως δεν περίμενε να γίνει κάτι ανάλογο στην περιοχή της Ροδοπόλεως, πως πάντοτε ενδιαφέρεται για την περιοχή η οποία έχει ανάγκη από τέτοιου είδους δραστηριότητες, συνεχάρη τον    π. Νεόφυτο για την άψογη διοργάνωση, χαρακτήρισε την εκδήλωση ώς υψηλού επιπέδου και έδωσε ώθηση και στίγμα να συνεχίζει αόκνως το έργο του, πάντοτε υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Εκ μέρους της σχολής, θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Σιντικής, στους χορηγούς μας, καθώς επίσης σε όσους συνετέλεσαν για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.