Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες, Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών: Παρουσίαση δύο βιβλίων της Χλόης Κουτσουμπέλη

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών θα παρουσιάσουν τα δύο τελευταία βιβλία της βραβευμένης Χλόης Κουτσουμπέλη.

Πρόκειται για την ποιητική συλλογή «ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΤΕΣΠΕΡΕ», που θα παρουσιάσει η ψυχολόγος – ποιήτρια Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η φιλόλογος Ισιδώρα Μάλαμα, γεν. γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών.

Το δεύτερο βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΛΑΙΝ», που θα παρουσιάσει η φιλόλογος Δώρα Μπαγανά, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12).

 

Χλόη Κουτσουμπέλη

Η Χλόη Κουτσουμπέλη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1962 και σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα. Τα τελευταία χρόνια συντονίζει ένα εργαστήρι γραφής στην Θεσσαλονίκη και στο Πήλιο. Έχει εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές με τελευταία ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΤΕΣΠΕΡΕ, εκδόσεις Πόλις 2018, δύο μυθιστορήματα με τελευταίο Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΛΑΙΝ εκδόσεις Μελάνι 2017, δύο θεατρικά έργα εκ των οποίων το ένα με τίτλο ΟΡΦΕΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡ ανέβηκε από το θέατρο ΑΓΟΡΑ στην Πάτρα το 2014. Για την συλλογή της ΟΙ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΓΗΣ, εκδόσεις Γαβριηλίδης 2016 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.

 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.