Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: Ολοκληρώθηκε το 38ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια 2019» (ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019», που διοργάνωσε για 38η χρονιά ο Δήμος Βισαλτίας...

Η μέρα ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα με αθλητικές δραστηριότητας στο κέντρο της Νιγρίτας σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και την συμμετοχή των παιδιών.

Κατά την τελευταία ημέρα του 5νθήμερου Φεστιβάλ των Γερακινείων, η Νιγρίτα υποδέχθηκε την φλόγα της 17ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. Την φλόγα της αγάπης, μετέφεραν Λαμπαδηδρόμοι του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας, του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ Νιγρίτας, «Βισάλτες» και του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do “MONOMAXOI” Νιγρίτας.

Παρούσα στην τελετή ήταν και η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών, Αικατερίνη Τζιούρα, η οποία ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πράξη αγάπης που μεταλαμπαδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα και κάλεσε τον κόσμο να δίνει απλόχερα λίγο από τον χρόνο του για  να προσφέρει ένα αγαθό που μόνο δωρίζεται.

Μετά τους διοργανωτές τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο οποίος καλωσόρισε στην έδρα του Δήμου την «φλόγα της αγάπης» και ευχήθηκε από καρδιάς, να συνεχίσει το ταξίδι της στην Ελλάδα ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο ορμητική, με όλο και περισσότερους εθελοντές.

«Φίλες και φίλοι,

Υποδεχόμαστε με χαρά και συγκίνηση τη «φλόγα της αγάπης» στην πόλη της Νιγρίτας. Η «φλόγα της αγάπης» είναι μία σπουδαία πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η φλόγα της αγάπης είναι η ίδια η ζωή. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης. Αγκαλιάζουμε τη ζωή. Στηρίζουμε τη ζωή. Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.

Θέλω να καλέσω όλους τους δημότες και τις δημότισσες του Δήμου Βισαλτίας να αγκαλιάσουμε τη φλόγα της αγάπης. Να γίνουμε όλοι μας, εθελοντές αιμοδότες. Να βοηθήσουμε τη φλόγα της αγάπης να συνεχίσει το ταξίδι της. Να συνεχίσει να δίνει ζωή.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, όλους τους παρευρισκόμενους που ήρθατε σήμερα να υποδεχθούμε μαζί τη φλόγα της αγάπης. Να ευχηθώ από καρδιάς, η φλόγα της αγάπης να συνεχίσει το ταξίδι της στην Ελλάδα ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο ορμητική, με όλο και περισσότερους εθελοντές.  Σας ευχαριστώ.», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Μασλαρινός.

Το 38ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019», έκλεισε με τον μοναδικό Ζαφείρη Μελά, ο οποίος ανέβηκε στην κεντρική σκηνή των Γερακινείων και αποθεώθηκε από το κόσμο που κατέκλεισε από νωρίς όλο το κέντρο της Νιγρίτας. Μαζί του τραγούδησαν οι ταλαντούχοι, Βαγγέλης Βαδέκας και Αυγή Τριανταφυλλίδου.

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού "ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019" πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς του Φεστιβάλ, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Δήμου Βισαλτίας και του Νομού γενικότερα γιατί με την δική τους υποστήριξη πραγματοποιήθηκε και το φετινό φεστιβάλ.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς επικοινωνίας των Γερακινείων αλλά και όλα τα τοπικά και Πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης για την καθημερινή προβολή και ενημέρωση του κοινού για το πρόγραμμα του 38ου Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια 2019».
Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.