Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Νιγρίτα: Συνεχίστηκε για 3η ημέρα το Φεστιβάλ «Γερακίνεια 2019»

Εικαστικές δραστηριότητες, μοντέρνο χορό, παραδοσιακή μουσική και ροκ ακούσματα περιλάμβανε το πλούσιο πρόγραμμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2019 στο Φεστιβάλ «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019», που διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας για 38η χρονιά.

 

Από νωρίς το απόγευμα δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στις εικαστικές δραστηριότητες στην πλατεία του Δημαρχείου στην Νιγρίτα και αφήσαν την φαντασία τους ελεύθερη για να δημιουργήσουν ξεχωριστές ζωγραφιές και κατασκευές.

Αργά το απόγευμα στη σκηνή του Φεστιβάλ ξεσήκωσαν με τη μουσική και τον ρυθμό τους τα τμήματα μοντέρνου χορού από τον Σύλλογο Γυναικών Νιγρίτας «Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ», Τον Αθλητικό, Πολιτιστικό σύλλογο Βισαλτίας «Η Γοργώ» και την Χορευτική ομάδα Φλαμπούρου. Ο κόσμος που για ακόμη μία ημέρα κατέκλεισε το κέντρο της Νιγρίτας απόλαυσε μικρούς χορευτές σε μοντέρνους ρυθμούς, χιπ χοπ και zumba.

 

Την σκυτάλη πήρε η παράδοση, με το μουσικό σχήμα «Επιμένουμε παραδοσιακά», τραγουδιστές και μουσικοί που αγαπούν την παραδοσιακή μουσική και επιμένουν στην διάδοσή της, εντυπωσίασαν τον κοινό του Φεστιβάλ των Γερακινείων.

Η βραδιά έκλεισε με ρυθμούς ροκ και το συγκρότημα «Pieces of Eden».

 

Σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου τα «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019» συμπεριλαμβάνουν το παρακάτω πρόγραμμα:

 

ΩΡΑ 17:30 Ιπποδρομίες στην Τερπνή

ΩΡΑ 20:30 Θέατρο σκιών από τον 11χρονο Μηνά Τάτσιο «Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη»

ΩΡΑ 21:30 Συναυλία με τον Σάκη Χαβιάρα και την Αφροδίτη Σοφιανίδου

Το Φεστιβάλ "ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.