Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες, Δήμος Βισαλτίας, Νιγρίτα: Συνεχίζεται με επιτυχία το φεστιβάλ πολιτισμού Γερακίνεια 2019

Σε μία κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Νιγρίτας, συνεχίστηκαν χθες, Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, οι εκδηλώσεις του 5νθήμερου Φεστιβάλ Πολιτισμού "ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019", το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας για 38η χρονιά.

 

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε από το νωρίς το απόγευμα με αθλητικές δραστηριότητας στο κέντρο της Νιγρίτας σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και την συμμετοχή των παιδιών.

Στην συνέχεια ο κόσμος που βρέθηκε στο κέντρο της Νιγρίτας απόλαυσε ένα μοναδικό μουσικό και χορευτικό ταξίδι στην παράδοση, με την συμμετοχή συλλόγων του Δήμου Βισαλτίας.

Συγκεκριμένα έγινε η παρουσίαση των παιδικών χορευτικών τμημάτων από τον Σύλλογο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Νιγρίτα», από το ΔΗΚΚΠΠΠΑ του Δήμου Βισαλτίας, τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Μαυροθάλασσας «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βισαλτίας η «Γοργώ»

Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων ενηλίκων με την συμμετοχή του ΔΗΚΚΠΠΠΑ Δήμου Βισαλτίας, του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας «ΓΕΡΑΚΙΝΑ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής, του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Μαυροθάλασσας «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημητριτσίου. Τα χορευτικά θα συνοδεύσει η ορχήστρα «ΣΙΡΡΙΣ»

 

Σήμερα, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου τα «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019» συμπεριλαμβάνουν το παρακάτω πρόγραμμα:

 

18:00 Εικαστικές δραστηριότητες για παιδιά στην πλατεία του Δημαρχείου

Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας: 20:00 Παρουσίαση παιδικών τμημάτων μοντέρνου χορού από τον Σύλλογο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Νιγρίτα», τον Σύλλογο Γυναικών Νιγρίτας «ΓΕΡΑΚΙΝΑ», την Χορευτική Ομάδα Φλαμπούρου και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βισαλτίας η «Γοργώ».

ΩΡΑ 21:00 Συναυλία με το μουσικό σχήμα «ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ». Θα τραγουδήσουν: Γούναρης Αστέριος, Διαμαντίδης Μεγάρχης, Καραγιώρας Κωνσταντίνος , Καράπαλης Χαράλαμπος, Καταρτζής Μίμης ,Κουντουράς Αρης, Κουντουράς Νάσος, Ρόκας Παναγιώτης, Σίσκος Θωμάς και Τσαλαπάτης Κωνσταντίνος. Θα παίξουν οι μουσικοί: Γκουβέντας Κυριάκος (βιολί) Ζαρίμπας Παναγιώτης (ούτι), Ζάρκος Νίκος (κλαρίνο) , Μάγειρας Βασίλης (τουπερλέκι ) και Φουρλάκης Τάσος (λαούτο).

ΩΡΑ 22:30 Συναυλία με το Ροκ συγκρότημα «Pieces of Eden»

Το Φεστιβάλ "ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2019" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.