Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»: Εκκίνηση της νέας πολιτιστικής περιόδου

Mε αισιόδοξα και ευχάριστα μηνύματα  για την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

 Εκκίνηση της νέας πολιτιστικής περιόδου, 2019-2020, συμμετέχοντας με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις

Εκκίνηση της νέας πολιτιστικής περιόδου , 2019-2020, με αισιόδοξα και ευχάριστα μηνύματα  για την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος». Η  Αδελφότητα έχει προγραμματίσει και θα συμμετάσχει  σε ποικίλες εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών συμμετοχή σε εκδηλώσεις με το Χορευτικό Τμήμα Παραστάσεων, συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Εθνικής Μνήμης για την 97η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, στις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη, συμμετοχή στον 1ο διαγωνισμό γαστρονομίας  στο πλαίσιο της Serexpo 2019.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», Σωκράτης Κοτζάογλου, δήλωσε «Η νέα πολιτιστική χρονιά για την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών ξεκινά πολύ δυναμικά και δημιουργικά . Συμμετέχουμε σε ποικίλες εκδηλώσει με τα χορευτικά μας τμήματα ,το Παιδικό και το Παραστάσεων. Επίσης με το τμήμα Γαστρονομίας συμμετέχουμε στο 10 διαγωνισμό γαστρονομίας που θα γίνει στο πλαίσιο της φετινής Serexpo 2019.Η χρονιά προβλέπεται να είναι γεμάτη με ποικίλες εκδηλώσεις. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας να είναι κοντά μας και να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Εύχομαι να έχουμε υγεία και καλή πολιτιστική περίοδο».                                                                                           Οι εκδηλώσεις που συμμετέχει η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, είναι οι εξής:                       

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019,συμμετέχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού  Εισοδείων της Θεοτόκου   Σερρών στα Σφαγεία, με αφορμή την εορτή της απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στις 9:00μ.μ. το παιδικό χορευτικό τμήμα θα παρουσιάσει χορούς των αλησμόνητων πατρίδων.

Την Παρασκευή,30 Αυγούστου 2019, στις 8:00μ.μ. συμμετοχή με το παιδικό χορευτικό τμήμα στις   εκδηλώσεις για την 7η Χορευτική Συνάντηση στην Κάτω Καμήλα.

Την Κυριακή  8 Σεπτεμβρίου 2019, στις 8:00μ.μ.συμμετέχει στην  17η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση της ΚΕΔΗΣ, του δήμου Σερρών, σε συνεργασία με τους  πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης των Σερρών, στο θεατράκι του δήμου Σερρών με το Χορευτικό Τμήμα Παραστάσεων της Αδελφότητας, με χορούς των αλησμόνητων πατρίδων, ενώ το Σάββατο 7  Σεπτεμβρίου 2019 θα φιλοξενήσει στην ίδια εκδήλωση τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φανού Ν. Κιλκίς.

Την Κυριακή 15  Σεπτεμβρίου 2019, συμμετέχει στις εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης για την 97η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, που διοργανώνει η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το πρωί θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Ελευθέριο Χατζόπουλο, πρώην πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ), με θέμα «Ο Αφανισμός του Ελληνισμού της καθ΄ημάς Ανατολής  1914-1922». Στην συνέχεια κατάθεση στεφάνων στην προτομή  του μητροπολίτη Σμύρνης Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης , στην πλατεία Ελευθερίας.                                                   

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, και ώρα 8:00μ.μ., με το χορευτικό τμήμα παραστάσεων συμμετέχει στις εκδηλώσεις  που διοργανώνει η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας ( ΟΠΣΕ), για την 97η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, συμμετέχει στον διαγωνισμό Γαστρονομία ς στα πλαίσια της  Serexpo 2019, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στις Σέρρες.

Επισημαίνεται ότι άρχισαν οι εγγραφές για τα τμήματα εκμάθησης των παραδοσιακών χορών. Θα λειτουργήσουν τμήματα παιδικό ,εφήβων και ενηλίκων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Αδελφότητας και στο τηλέφωνο 2321037350 καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες, από 7-9μ.μ.ή στο κινητό τηλέφωνο  6937624945.

Βασίλης Μετόκης

πηγή: e-simerini.com

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.