Πολιτισμος

Σέρρες, Θερινό Σινεμά, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: 4 ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια στις ταινίες «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ» και «ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ»! (vids)

Κάθε εβδομάδα στέλνουμε τέσσερις από εσάς στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ για να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ τις κινηματογραφικές προβολές της εβδομάδας. Για να πάρεις κι εσύ μέρος στην κλήρωση, το μόνο που έχεις είναι να κάνεις Like στη σελίδα μας στο Facebook και να κοινοποιήσεις (share) τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο προφίλ σου!

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

ΤΕΡΜΑ ΕΞΟΧΩΝ – ΣΕΡΡΕΣ – ΤΗΛ. 2321022430

 

Από Πέμπτη 8/8/19 έως Τετάρτη 15/8/19 προβάλλονται οι ταινίες:

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ


Προβολές: Καθημερινά μια προβολή στις 8.40 μ.μ. μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό.

Ακούγονται οι φωνές των: Ντίνου Σούτη, Λίλας Μουτσοπούλου, Αριέλ Κωνσταντινίδη, Φοίβου Ριμένα, Δημήτρη Μαρίζα, Στέλιου Ψαρουδάκη, Παναγιωτη Αποστολόπουλου, Βασίλη Μηλιού, Μαρίας Πλακίδη, Σωτήρη Δούβρη, Χρήστου Αμβραζή, Αρσγύρη Κανδύλη, Γιώργου Ζαχαρόπουλου.

Διάρκεια: 110 λεπτά. 

Κατηγορία: Οικογενειακή

Χαρακτηρισμός: Κατάλληλο.

Περίληψη: Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για τον θρόνο χαράσσεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα. Με τη βοήθεια των καινούργιων φίλων του, ο Σίμπα θα σταθεί στο ύψος του και θα διεκδικήσει αυτά που δικαιωματικά του ανήκουν.

 

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ


Προβολές: Καθημερινά μια προβολή στις 10.30 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι.

Πρωταγωνιστούν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχερσάλα Αλι, Λίντα Καρντελίνι.

Διάρκεια: 130 λεπτά. 

Κατηγορία: Κοινωνικό

Χαρακτηρισμός: Κατάλληλο.

Περίληψη: Το 1962 ο Τόνι Βαλελόνγκα ένας σκληροτράχηλος πορτιέρης, μένει άνεργος αφού το νυχτερινό κέντρο όπου εργάζεται κλείνει για ανακαίνιση. Μπαίνει στην διαδικασία να ψάξει για δουλειά και η καλύτερη προσφορά έρχεται από τον Αφροαμερικανό βιρτουόζο της τζαζ Ντον Σίρλεϊ ο οποίος ζητάει από τον Τόνι να τον συνοδεύσει, εκτελώντας χρέη σοφέρ και σωματοφύλακα στην περιοδεία που πρόκειται να κάνει στον αμερικανικό νότο. Παρά το γεγονός ότι ο Τόνι δε συμπαθεί ιδιαίτερα τους μαύρους κι ούτε θέλει να εργάζεται για εκείνους, δέχεται τη δουλειά. Ο Σίρλεϊ προμηθεύει τον Τόνι με έναν τουριστικό οδηγό για Αφροαμερικανούς, στον οποίο αναγράφονται όλα τα ξενοδοχεία και εστιατόρια του νότου όπου επιτρέπεται η είσοδος στους μαύρους, προκειμένου το ταξίδι τους στο νότο να είναι ασφαλές. Δεδομένης της διαφορετικότητας μεταξύ του μορφωμένου και καλαίσθητου πιανίστα και του πεζού σοφέρ, το ταξίδι των δύο ανδρών φαίνεται στην αρχή να είναι καταδικασμένο να αποτύχει λόγω των διαφορετικών τους πεποιθήσεων πάνω στη ζωή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους γίνονται μάρτυρες των φυλετικών και όχι μόνο διακρίσεων, που χαρακτηρίζουν τον αμερικανικό νότο της δεκαετίας του '60, μαθαίνουν να εκτιμούν ο ένας τα ταλέντα του άλλου και να αποδέχονται τη διαφορετικότητά τους και μια φιλία μεταξύ τους ανθίζει.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.