Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Πολιτισμος

Σέρρες: Θλίψη για την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης του αρχαιολογικού χώρου Τερπνής (ΦΩΤΟ)

Απέραντη θλίψη προκαλεί η εικόνα πλήρους εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο αρχαιολογικός χώρος της Τερπνής, του Δήμου Βισαλτίας...

Μάλιστα, όπως ομολόγησε στο Infonews24 η πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής και πάντα δραστήρια Γεωργία Δράμαλη, οι σημερινές εικόνες του αρχαιολογικού χώρου, θα είναι σαν ένα «μαχαίρι» στην καρδιά της αρχαιολόγου Μαριάννας Καραμπέρη, η οποία έφερε στο φως τα υπέροχα ευρήματα τον καυτό Αύγουστο του 1993, με 40 βαθμούς ζέστη.

 

Αφορμή για να εκφράσει το παράπονό της η κ. Δράμαλη, στάθηκε η τελευταία επίσκεψη στα αρχαία της Τερπνής για να τα δουν αγαπημένα της πρόσωπα.

«Μια ταμπέλα πεταμένη και αυτό είναι το λιγότερο μπρος στην όλη εικόνα της εγκατάλειψης. Όσο για το Μακεδονικό τάφο, δεν υπάρχουν λόγια. Τα χόρτα είναι πάνω από τη σκεπή. Η εφορεία αρχαιοτήτων Σερρών πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι σε συνεργασία με το δήμο μας. Ελπίζουμε όλοι στην Τερπνή πολλά από μέρους του νέου δημάρχου κ. Μασλαρινού, ένα άνθρωπο του πολιτισμού, ο οποίος έχει δείξει στο παρελθόν από τη θέση που κατείχε στην περιφέρεια το ενδιαφέρον και την πρόθεση να γίνει επιτέλους κάτι για αυτούς τους αναξιοποίητους θησαυρούς της Τερπνής,» δήλωσε στο Infonews24 η κ. Γεωργία Δράμαλη.

Πηγή: infonews24.gr

 

 
 
 
 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.