Πολιτισμος

Όμιλος Ορφέας Σερρών: Συμμετοχή στη 14η Χορωδιακή Συνάντηση στην Κέρκυρα - ΦΩΤΟ

Στο νησί των Φαιάκων

ταξίδεψε η Μικτή Χορωδία του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, όπου τραγούδησε συμμετέχοντας στη 14η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργανώνει κάθε χρόνο η Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου στο πανέμορφο λιμανάκι του Ύψου στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

    Πρόκειται για ένα θεσμό που κατάφεραν να καθιερώσουν στην περιοχή η διοργανώτρια χορωδία και ο σύλλογός της, θεσμός που προσελκύει τη συμμετοχή πολλών χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη φετινή συνάντηση συμμετείχαν:

-           Η Χορωδία Αχαράβης Κέρκυρας

-           Η Μικτή Χορωδία Ομίλου «Ορφέας» Σερρών

-           Η Μικτή Χορωδία Δήμου Παλαμά Καρδίτσας

-           Η Χορωδία Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

-           Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

-           Η «Χορωδία Φαιάκων» Κέρκυρας

    Αξιοποιώντας το ευρύ δίκτυο που έχει αναπτύξει με άλλες χορωδίες, πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς ανά την Ελλάδα η Χορωδία του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών ανταποκρίθηκε με προθυμία και χαρά στην πρόσκληση των διοργανωτών και παρουσίασε μια σειρά τραγουδιών ειδικά επιλεγμένων για τη συνάντηση αυτή από τον μαέστρο της Χρήστο Καλλία. Τα τραγούδια αυτά – μεταξύ των οποίων και το τραγούδι «Τα Παιδιά μας» του Σερραίου συνθέτη Πασχάλη Τόνιου σε επεξεργασία Χρ. Καλλία – σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική εκτέλεσή τους, καθώς και η όλη εμφάνιση της Χορωδίας των Σερρών, απέσπασαν πλούσιο το χειροκρότημα του κοινού και θερμές τις επευφημίες και τα συγχαρητήρια των διοργανωτών και των άλλων χορωδών και μαέστρων. Ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσαν η πλούσια ιστορία της Χορωδίας και τα λόγια του Προέδρου του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών Χαράλαμπου Φώτογλου, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Χορωδία συμπλήρωσε φέτος 114 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα (ιδρύθηκε μαζί με τον «ΟΡΦΕΑ» το 1905) και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά της στον απελευθερωτικό «Μακεδονικό Αγώνα».

    Ήταν πράγματι μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή παρουσία για τη Χορωδία του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών, της οποίας οι χορωδοί με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ομίλου είχαν έτσι και την ευκαιρία να απολαύσουν την εγκάρδια φιλοξενία και τις ομορφιές της Κέρκυρας κατά τη διήμερη παραμονή τους εκεί και να ζήσουν μοναδικές στιγμές. Τέτοιου είδους συναντήσεις, εκτός από τη γνωριμία με άλλους χορωδούς, συμβάλλουν επίσης και στην ακόμα πιο μεγάλη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων, ενισχύουν το πνεύμα της συλλογικότητας και κυρίως επιβεβαιώνουν το πόσο πολύτιμο είναι το αίσθημα του να ανήκεις σε μία ομάδα, του να δημιουργείς και να προσφέρεις μαζί με άλλους αγαπημένους συναδέλφους.    

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.