Πολιτισμος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών & Κατοίκων Αγίου Ιωάννη συμμετείχε στο 20o Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Ομάδων (ΦΩΤΟ)

«Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου στην Πορταριά Πηλίου το ''20ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Τμημάτων'', με την συμμετοχή του Συλλόγου μας και άλλων 8 χορευτικών τμημάτων από όλη την Ελλάδα... Ο σύλλογος μας αφίχθη στο Πήλιο το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου περιηγηθήκαμε στα γραφικά καλντερίμια της Πορταριάς και απολαύσαμε την πεντανόστιμη πηλιορείτικη κουζίνα στα ταβερνάκια του χωριού.
Το πρώτο μας ραντεβού ήταν στην Κεντρική πλατεία της Πορταριάς, το απόγευμα του Σαββάτου, από όπου όλοι οι Σύλλογοι ξεκίνησαν την πατινάδα τους, η οποία κατέληξε στο θερινό θεατράκι όπου και παρουσιάστηκαν χοροί απο όλες τις περιοχές της χώρας μας μέσω των χορευτικών τμημάτων. Η παρουσίαση ήταν πραγματικά αξιέπαινη και αξιοζήλευτη. Οι μικροί χορευτές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του χωριού.
Την Κυριακή 23 Ιουνίου, το ραντεβού μας ήταν και πάλι στην πλατεία της Πορταριάς, όπου και πραγματοποιήθηκε εκμάθηση πηλιορείτικων χορών.Στην συνέχεια και αφού αποχαιρετήσαμε το γραφικό και φιλόξενο χωριό του Πηλίου μεταφερθήκαμε στο Λιμάνι του Βόλου για την ξενάγηση μας στο ανακατασκευασμένο προιστορικό πλοίο ''Αργώ'' που βρίσκεται αγκυροβολημένο στην αποβάθρα του λιμανιού.
Μετά τις απαραίτητες βόλτες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, επιστρέψαμε στην βάση μας, τον Άγιο Ιωάννη Σερρών, το βράδυ τις Κυριακής, γεμάτοι με όμορφες στιγμές και αναμνήσεις....
Ο Σύλλογος μας οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές του Φεστιβάλ, για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία αλλά και σε όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν, για την άψογη παρουσία τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όλους τους γονείς οι οποίοι μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.
Κι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας και την χοροδιδάσκαλο τους Τοπάτση Νατάσα, για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλη την χρονιά που μας πέρασε...Τα αποτελέσματα φαίνονται!!!»

Πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών & Κατοίκων Αγ.Ιωάννη Αλησμόνητες ΠατρίδεςΤα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.