Πολιτισμος

Παρουσιάζεται o Τύμβος Καστά της Αμφίπολης

Σε μια σημαντική, πολύ μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εκδήλωση, θα παρουσιαστεί το Μνημειακό Συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης, από την Αρχαιολόγο που ανακάλυψε το μνημείο κ. Κατερίνα Περιστέρη...

Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, στις 11πμ στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου της Καρδίτσας, διοργανώνει η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.

Μέσω κοινής συνέντευξης τύπου που έγινε χθες στην Π.Ε. Καρδίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο πρόεδρος της Ε.Α.Χ. κ. Βασίλης Τσαντήλας, απηύθηναν κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, καθώς το Μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη είναι από τις μεγαλύτερες σύγχρονες ανακαλύψεις στην Ελλάδα, η οποία προέβαλλε τον ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, έγινε και ενημέρωση για το πρόγραμμα της εκδήλωσης το οποίο έχει ως εξής:

• 10:45 π.μ.  Προσέλευση

• 11:00 π.μ.  Προσφωνήσεις - Χαιρετισμοί (Ουρ. Σούφλα - Κ. Πεσλής)

•11.20 π.μ. Ομιλία της Αρχαιολόγου κ. Περιστέρη Κατερίνας με θέμα: “Μνημειακό ταφικό συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης”

•Ερωτήσεις

Στη διοργάνωση συμμετέχουν και στηρίζουν οι φορείς: Σύλλογος Πολυτέκνων Καρδίτσας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Καρδίτσας, Κέντρο Έρευνας “Εν Χορώ”, Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου “Ο Καραϊσκάκης”, Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας.

Πηγή: eleftheria.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.