Πολιτισμος

Ο Σερραίος blogger 5CityMan σχολιάζει το Μακεδονικό και προτείνει ταινία σπέσιαλ!

Για ειδήσεις και κουτσομπολιά, δεν παίζει τίποτα σπουδαίο, μιας που πρώτη είδηση είναι η αποχώρηση 'καμένου' από τον ιστορικό κυβερνητικό συνασπισμό (μιας που τώρα μας βολεύει και το θυμηθήκαμε...) και φυσικά η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών (και) από το ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την έγκρισή του από τη βουλή της 'Βόρειας Μακεδονίας'.

Για να πούμε τα πράματα ως έχουν, 153 βο(υ)λευτές ψήφισαν ''ΝΑΙ'', 146 βο(υ)λευτές ψήφισαν ''ΌΧΙ'' και ένας και μονάκριβος, η φωνή της λογικής, ο αταλάντευτος 'πολιτικός' μάστορας, δήλωσε βροντερό ''ΠΑΡΏΝ''. Βασικά, και το 'απών' θα ήταν μια καλή επιλογή, αλλά who cares? Το σανό είναι τζάμπα...Ορισμένοι για να εκφράσουν τη διαφωνία τους κατέβηκαν προς Βουλή μεριά, αλλά δυσκόλεψαν τα πράματα με 2-3 καπνογόνα και κάτι ληγμένα φουφουτήρια.Οι 'προδομένοι' βόρειο-Ελλαδίτες (πλέον ΚΑΙ με τη βούλα νότιο-Μακεδόνες...) το έχουν πάρει βαριά, και περιμένουν στη γωνία κάποιον 'προδότη' που ψόφησε ΝΑΙ να του περιποιηθούν τη σαγιονάρα. Οι ήρωες 'ψιλο-φασίστες' που αγαπάν το Ελλάντα, ψόσησαν ΌΧΙ και περπατάμε με υπερηφάνεια, σα να σκοτώσαμε το δράκο του χωριού. Ο ΄παρών΄ απών, τέως ποταμίσιος πλέον, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Συνεχίζουμε απτόητοι τον αγώνα μας και το σανό είναι τζάμπα...

Για να πούμε και κάτι σοβαρό, η Συμφωνία τελείωσε τη στιγμή που την υπέγραψαν τα 2 παλουκάρια. Όλα τα άλλα ήταν κάπως διαδικαστικά και ολίγον διασκεδαστικά. Το θέμα είναι τώρα στην επικαιρότητα και θα πουλάει για λίγο ακόμα. Μετά ο κόσμος θα το ξεχάσει, και θα ασχοληθεί με κάτι άλλο. Το ελλαδιστάν έχει την ικανότητα να ξεχνάει εύκολα, και να συνεχίζει ακάθεκτο ψηφίζοντας κάθε τόσο τους ίδιους και τους ίδιους 'εθνοσωτήρες' πολιτικούς, χωρίς καμιά ιδεολογία και σχέδιο, παχύδερμα του συμφέροντος και του βολέματος. Έχουν ξεχαστεί μεγαλύτερες και πιο σημαντικές 'προδοσίες'. Και με θύματα, και με ''σημαίες που τις πήρε ο αγέρας.΄΄, και και και. Καλή (ή μάλλον κακή...) ώρα, τέλη Γενάρη πλησιάζει. Να ανασκουμπωθούν οι πατριώτες και ας βαριανασάνουν για ακόμη μία χρονιά. 23 χρόνια δεν είναι πολλά. Με τις υγείες σας. Για κάποιους. Για κάποιους άλλους όχι.
 
Στα δικά μας τώρα, δημοσιοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ και ο George έχει 10 στο τσεπάκι (από τις πιο πικρές βραβεύσεις που θα πάρει...). Λόγω του κλίματος, αναζητούμε ταινιάκι σπέσιαλ με ΑρτέμηΜάτσα σε ρόλο χαφιεδο-προδότη δωσίλογου. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε. Δυστυχώς όμως, θα προτείνουμε κάτι άλλο.
 
TheFundamentalsOfCaring, που λέτε, κυρίες και κύριοι. Ταινία με τα 'βασικά'. Fundamentals λέμε.

Ο τραγικός πατέρας Ben (aka PaulRudd) τρώει φλασιά, και γίνεται ο Νο1 πρόσκοπος της 'Βοήθειας στο Σπίτι'. Οικογενειακές ιστορίες να ούμε, και μπαίνουμε από την αρχή στα δύσκολα, μιας που ο πρώτος ασθενής που πρέπει να φροντίσει είναι ο δυσκοίλιος νεαρός Trevor (aka CraigRoberts) ο οποίος - γαμώ την τύχη μου, εκτός από φαν της ManUnited, έχει DMD (google it...) και είμαστε καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο for eva and eva...Σε κάποια στιγμή βαρεμάρας τα 2 ατομάκια, θα κανονίσουν να κάνουν ένα μικρό ταξιδάκι, αλλά θα μας βγει λίγο μεγαλύτερο, μιας που τελικά το πρόγραμμα θα αλλάζει συνεχώς. Στο τρελό παρεάκι των perverts, θα προστεθεί και το πιπινάκι επαναστάτρια Dot (aka SelenaGomez) αλλά και μια τυχαία εγκυμονούσα. Ταξίδι ζωής λέμε...Για όλους και για όλες. 

Δείτε το trailer του TheFundamentalsOfCaring εδώ.  

Ατάκες / Memorabilia: 
My child has a unique sense of humor.
Pick a number between 1 and 3500.
If you woke up and you were totally fine...what's the thing you 'd wanna do most?
You two perverts got room for one more?
Handsome and cool.
Life is a real class-A bitch, isn't it?

Εναλλακτικός Τίτλος / Alternative Title:
Enjoy the Ride
ALOHA.
Καρότσι και road-trip.
Handsome and cool.
1 στους 3500.

Χρήσιμα links / Useful links:
The Fundamentals of Caring

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.