Πολιτισμος

Σέρρες: Τιμήθηκε για το Μουσικό Αρχείο του ο Γ.Αγγειοπλάστης (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, διοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, εκδήλωση με θέμα «Η μουσική στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου...

Η μουσική των Σερρών. Μουσικό Αρχείο Γιώργου Αγγειοπλάστη»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεων με γενικό τίτλο: «Αναζητώντας την Ιθάκη» Ταξίδι σε θέματα σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ειδικοί επιστήμονες έκαναν αναφορές στην Μουσική παράδοση των Σερρών, ενώ προβλήθηκαν και αποσπάσματα από την τηλεοπτική εκπομπή του Ena Channel «7 μέρες Φανή» με τη Φανή Ασπογαλή, όπου παρουσιάστηκε το Αρχείο Αγγειοπλάστη και μίλησε η Πρόεδρος του Ορφέα Γιούλη Σπυρίδου.

 

Τιμήθηκε για το Μουσικό Αρχείο του ο Γ.Αγγειοπλάστης
Πρόκειται για μια συλλογή που περιλαμβάνει 3.700 πρωτότυπες και μονάκριβες φωτογραφίες, αλλά και μουσικό υλικό, που καλύπτουν την πολυσήμαντη περίοδο της μουσικής παραγωγής και δραστηριότητας των Σερραίων, όταν πρωτοπορούσαν μουσικά πανελλαδικά. Το μουσικό αρχείο φιλοξενείται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών και είναι στη διάθεση κάθε μουσικού ερευνητή, αλλά και επισκέπτη.
Ένας σπάνιος θησαυρός της ιστορικής μουσικής διαδρομής των Σερρών, της εποχής, κυρίως, του 2ου μισού του 19ου αιώνα και των δεκαετιών από το 1950, έως και τους πρώτους χρόνους του 21ου.

Πηγή: serrespost.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.