Όλοι κατά καιρούς ψάχνουμε να κάνουν σύγκριση ρεύματος, επειδή πάντα πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχει κάτι καλύτερο και πιο οικονομικό για εμάς εκεί έξω. Είναι γεγονός οτι ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, η διαδικασία σύγκριση ρεύματος είναι αρκετά δαιδαλώδης και ειδικά για μή έμπειρους  καταναλωτές. Τα δεδομένα είναι πολλά και περίπλοκα για κάποιους, κάνοντας την επιλογή σκέτο εφιάλτη.  Υπάρχουν όμως εταιρείες που μπορούν να διευκολύνουν την κατάσταση. Μέσα από το internet θα δείτε ιστοσελίδες που εξειδικεύονται στην έρευνα για σύγκριση ρεύματος, όπου  θα σας δοθεί η δυνατότητα να συγκρίνετε παρόχους ρεύματος και για το τρέχον έτος του 2022. Οι εταιρείες αυτές, ασχολούνται συστηματικά με τις αλλαγές που υπάρχουν στα τιμολόγια και θα πρέπει, σε πρώτη φάση, να εμπιστευτούμε την πρότασή τους στην επιλογή παρόχου ρεύματος.

 

Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε πριν μπείτε σε αυτή τη διαδικασία.

 

Καταρχήν στην διαδικασία αλλαγής παρόχου δεν υπάρχει καμία διακοπή στην ηλεκτροδότηση του σπιτιού σας ή της επιχείρησης σας, αυτό προφανώς το γνωρίζατε και από πριν. Όλες οι εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ελέγχονται από κρατικό φορέα και περνάνε όλες τους ίδιους ελέγχους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σας εφησυχάσει κατά τη διαδικασία.

 

Οι τιμές της κιλοβατώρας δημοσιεύονται  κάθε 20 του μήνα για τον επόμενο. Μπορείτε λοιπόν να ανατρέξετε και να διαβάσετε τις τρέχουσες τιμές πριν πάρουμε οποιαδήποτε προσφορά.  Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι το τελικό κόστος που θα πληρώσετε δεν έχει να κάνει μόνο με την τιμή της κιλοβατώρας,  κάτι που θα διαπιστώσετε στην συνέχεια.

 

Η τιμή που θα πάρετε από τις εταιρείες σύγκρισης ρεύματος, θα έχει να κάνει με την ετήσια κατανάλωση του ρεύματος που θα δώσετε εσείς σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές. Μπορείτε να δείτε όλες τις προσφορές από όλες τις εταιρείες σύμφωνα με τα δικά σας στοιχεία . Στις προσφορές αυτές θα συμπεριλάβετε και το ΦΠΑ, αλλά όχι τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, που αναγράφονται σε κάθε τιμολόγιο και χρεώνονται όλοι οι καταναλωτές ανεξάρτητα σε ποια εταιρεία θα επιλέξουν να πάνε.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το κομμάτι που αφορά εμάς και το οποίο θα πρέπει να συγκρίνουμε, είναι το ανταγωνιστικό κομμάτι, πού είναι η κατανάλωση του ρεύματος μαζί με το ΦΠΑ,  αφαιρώντας τα μπόνους που δίνονται από τις εταιρίες σε σχέση με τις πληρωμές. Π.χ άν ο λογαριασμός πληρώνεται από τράπεζα, εκεί θα υπάρχει μία έκπτωση. Αν είμαι καλοπληρωτής επίσης θα έχω μία έκπτωση στο λογαριασμό. Με τους νέους συνδρομητές πολλές εταιρείες δίνουν και δωροκάρτες για να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

 

Καλό θα είναι να γνωρίζετε από την αρχή ότι μπορεί να έχετε μία ευνοϊκή ρύθμιση αν το τιμολόγιο σας είναι ενιαίο δηλαδή συμπεριλαμβάνει και ρεύμα και αέριο.  Επίσης αν θέλετε να ηλεκτροδοτήσετε αρκετά κτίρια μαζί, σίγουρα μπορείτε να κάνετε τη δική σας πρόταση στην εταιρεία και να λάβετε μία πιο ευνοϊκή προσφορά, εκεί όμως θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνοι σας μέσα από την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας που θέλετε να συνεργαστείτε. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, αφού έχετε κάνει πρώτα μία σύγκριση στο ρεύμα, μέσα από εξειδικευμένη ιστοσελίδα και εφόσον έχετε καταλήξει σε ένα φτηνό συμβόλαιο, που σας καλύπτει, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία και να κάνετε τη δική σας πρόταση.

Άρθρο από https://fthinorevma.gr/