Αρτοποιία - Κουλουροποιία «Βλαχόπουλος» στις Σέρρες: Γεύση από παράδοση, στο σπίτι σου, καθημερινά! - ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Λειτουργικό, σύγχρονο, μοντέρνο,με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής, προσφέρει φρέσκα, ποιοτικά προϊόντα που ζυμώνονται, παράγονται και ψήνονται καθημερινά. Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε όλους τους λόγους που κάνουν το Αρτοποιείο Βλαχόπουλος να υπερέχει ποιοτικά...


Βρείτε μας στο Facebook!

Κουλούρι "Βλαχόπουλου"
 

Κουλούρι "Βλαχόπουλου" - Η απλότητα της γεύσης μέσα από το νοστιμότερο προϊόν…

Το κουλούρι του Βλαχόπουλου όπως λέμε στις Σέρρες είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά σνακ, που ξυπνά τις πιο γλυκές μνήμες των παιδικών μας χρόνων. Αποτελεί ταυτόχρονα και μία από τις πιο υγιεινές πηγές υδατανθράκων, πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών και ενέργειας.

Μπορεί για την καταγωγή και το όνομά του να υπερηφανεύεται η Θεσσαλονίκη, αλλά εδώ και πολλά χρόνια η διατροφική αξία του και η νοστιμιά του, έχουν κατακτήσει όλη τη χώρα και όσοι το… αγαπούν, το επιλέγουν ως σνακ συχνά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην πόλη των Σερρών πολλά είναι τα στέκια εκτός από το Φούρνο «Βλαχόπουλου» που μπορεί κάποιος να βρει το κλασικό, σουσαμένιο Κουλούρι «Βλαχόπουλου». Στην Ελλάδα και στην Τουρκία, οι κουλουρτζήδες συχνάζουν σε μέρη όπου περνά πολύς κόσμος, συνήθως σε κεντρικά σημεία πόλεων, για να πουλήσουν τα κουλούρια τους. Μεταφέρουν τα κουλούρια είτε σε μεγάλα καλάθια, είτε σε τάβλες πάνω στις οποίες είναι τακτοποιημένα τα κουλούρια και τα πωλούν είτε κατευθείαν από αυτά είτε από γυάλινες, τροχήλατες προθήκες. Ο κουλουρτζής, όπως και ο καστανάς, είναι ένας από τους λίγους πλανόδιους που δεν έχουν εκλείψει σήμερα.


01Κουλούρι «Βλαχόπουλου»… Το καλύτερο προϊόν για να εκτιμήσετε την απλότητα της γεύσης.


Η διατροφική αξία

Το Κουλούρι «Βλαχόπουλου» είναι πολύ υγιεινό και οικονομικό σνακ. Μπορείτε να το φάτε περπατώντας στο δρόμο, να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά και να το συνδυάσετε με τυρί για ένα ελαφρύ και δυναμωτικό γεύμα.

Παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου, μαγιά, νερό και αλάτι. Αλλά το μυστικό της γεύσης του κουλουριού (εκτός από το ψήσιμο και την ζύμη) είναι το πολύ και καλής ποιότητας σουσάμι. Το σουσάμι και τα προϊόντα του (ταχίνι, χαλβάς, σησαμέλαιο), αποτελούν τρόφιμα θερμιδογόνα μεν, υψηλής διατροφικής αξίας δε.

Οι σπόροι του σουσαμιού (μόλις 28 γρ.), προσφέρουν περισσότερο από το 1/4 των ημερήσιων αναγκών μας σε ασβέστιο, αποτελούν υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες και περιέχουν κυρίως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2 και νιασίνη (βιταμίνη Β5). Επίσης, η αυξημένη παρουσία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στο σουσάμι, το καθιστά μια ιδιαιτέρως θρεπτική τροφή, καθώς τα συγκεκριμένα οξέα δεν μπορεί να τα συνθέσει ο ανθρώπινος οργανισμός.

Τα τελευταία χρόνια η διατροφική αξία του σησαμιού, έχει συσχετιστεί, τόσο με την πρόληψη, όσο και με την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων με υψηλή συχνότητα στους κατοίκους της Δύσης, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διάφορες μορφές καρκίνου (το σουσάμι περιέχει φυτοχημικές ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες) κ.ά..

Ενδιαφέροντα

Ο ορισμός του κουλουρά

Κουλουρτζής ή κουλουράς ή σιμιτζής ονομάζεται ο υπαίθριος μικροπωλητής ο οποίος πουλάει κουλούρια (στα Τούρκικα«σιμίτ»).

Συχνάζουν σε μέρη όπου περνά πολύς κόσμος, συνήθως σε κεντρικά σημεία πόλεων, για να πουλήσουν τα κουλούρια τους. 

Μια ιστορική αναδρομή

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

smart search

Ο Καιρός

Sunny

2°C

Σέρρες

Sunny

Humidity: 71%

Wind: 11.27 km/h

  • 11 Dec 2018

    Partly Cloudy 10°C 2°C

  • 12 Dec 2018

    Sunny 9°C 0°C