Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Μαγδαληνή Φουδούλη: Aπό τις Σέρρες στην Ινδία και από εκεί στα Μανδράκια της Μήλου (ΦΩΤΟ)

Η ζωή της Μαγδαληνής Φουδούλη θυμίζει αυτήν της Τζούλιας Ρόμπερτς στην ταινία eat -pray-love. Μίας ανήσυχης γυναίκας που αποφάσισε να ρισκάρει τα πάντα για να ψάξει αυτό που πραγματικά θέλει στη ζωή. 


Η Ρόμπερτς ακολούθησε την διαδρομή Ιταλία -όπου ανακάλυψε  την αληθινή απόλαυση του φαγητού , Ινδία όπου βρήκε  την εσωτερική γαλήνη και ισορροπία της και Μπαλί όπου βρήκε την  πραγματική αγάπη.

Η Σερραία Μαγδαληνή Φουδούλη ξεκίνησε από τις Σέρρες . Πήγε στην Ινδία μέσω του μεταπτυχιακού της ΜΒΑ στο μάρκετινγκ . Εκεί εντυπωσιάστηκε από το μενταλιτέ των ανθρώπων και  άλλαξε ριζικά τρόπο σκέψης .Και από εκεί βρέθηκε στην πανέμορφη Μήλο όπου συνάντησε τον έρωτα της ζωής της και αποφάσισε να μείνει μόνιμα….

Μέσα από τις φωτογραφίες διηγείται την ιστορία της στα serraikanea.gr και μιράζεται μαζί μας τις μοναδικές εμπειρίες της ...
Της Ελένης Λαζάρου Από πού κατάγεσαι;

Κατάγομαι από Σέρρες, και οι δύο γονείς μου είναι από Σέρρες, είμαι παιδί του Κέντρου, μεγάλωσα στην οδό Θεσσαλονίκης, το πατρικό μου είναι πάνω στο οικόπεδο που υπήρχε το πατρικό του πατέρα μου. Βέβαια ο ένας εκ των δύο γονέων του κάθε γονέα μου έχει έρθει από Μικρά Ασία. Θα λέγε κανείς ότι έχουμε μικρασιατικές ρίζες.

Τι σπούδασες;

Τελείωσα το Τμήμα Μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετά από κάποια χρόνια έκανα το μεταπτυχιακό μου πάνω στη διοίκηση επιχειρήσεων με κατεύθυνση το μάρκετινγκ MBA στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Τι δουλειά έκανες και πώς ήταν η ζωή σου στις Σέρρες;

Από τις Σέρρες έφυγα απ' τα 18 μου και δεν γύρισα ποτέ μόνιμα. Ερχόμουν προσωρινά και έφευγα πάλι. Έμενα μόνιμα Θεσσαλονίκη και μετά Ινδία και μετά Μήλο. Και δούλευα όπου έμενα μόνιμα . Από τις Σέρρες έχω παιδικές σχολικές και εφηβικές αναμνήσεις. Κυρίως θυμάμαι  τα παιδικά μου χρόνια.


Σε τι ηλικία και κάτω από ποιες συνθήκες έφυγες;

Αρχικά έφυγα στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσω όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο. Εκεί μετά από σπουδές και δουλειές αποφάσισα να κάνω το μεταπτυχιακό μου σε μεγαλύτερη ηλικία και μέσω της AIESEC- φοιτητικός μη κυβερνητικός οργανισμός έφυγα για internship (πρακτική) πάνω στο μάρκετινγκ στην Ινδία. Όταν επέστρεψα από εκεί και μετά από μισό χρόνο βρέθηκα στη Μήλο για εποχιακή εργασία.


Πώς βρέθηκες στην Ινδία; Τι έκανες εκεί; Πόσο έμεινες; Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση; Θα έμενες μόνιμα εκεί;

Στην Ινδία έφυγα μέσω του μεταπτυχιακού μου MBA και της AIESEC-φοιτητικός μη κυβερνητικός οργανισμός για internship (πρακτική) πάνω στο μάρκετινγκ στο τμήμα μάρκετινγκ μιας εταιρείας που δημιουργούσε games και applications (παιχνίδια και εφαρμογές) για κινητά. Ουσιαστικά με είχαν για να κάνω το distribution (διανομή) και τα deals (συμφωνίες) με την Ευρώπη. Έμεινα κάτι λιγότερο από δύο χρόνια. Στην Ινδία σε εντυπωσιάζουν θετικά και αρνητικά πολλά πράγματα. Καταρχάς τα τεράστια μεγέθη σε όλα. Είναι μια τεράστια χώρα με πολύ πληθυσμό με πολλές θρησκείες με πολλές γλώσσες με πολλά τοπία και πολλά χρώματα. Νομίζω ότι εκεί έζησα δέκα ζωές που δεν περιγράφονται σε μια παράγραφο. Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ σε επίπεδο “μενταλιτέ”.  Είναι ότι οι άνθρωποι εκεί είναι πιο ανεκτικοί δεκτικοί και υπομονετικοί σε όλα. Κάτι που δεν έχει ο Έλληνας. Ίσως επειδή συμβιώνουν τόσοι πολλοί μαζί Έχουν μάθει να ανέχονται να δικαιολογούν και να συγχωρούν πιο εύκολα τον συνάνθρωπό τους γιατί δε θα είχαν και άλλον τρόπο να επιβιώνουν και συμβιώνουν.   Δε θα έμενα παραπάνω και δεν έμεινα παραπάνω γιατί το λέω πάντα ότι ένας δυτικός είναι πολύ δύσκολο να μείνει για πάντα στην ανατολή για πολλούς λόγους. Απο λόγους χάσματος νοοτροπίας έως λόγους κλιματικούς και διατροφικούς. Όσοι δεν έχουν ζήσει μόνιμα στην ανατολή θα είχαν σκεφτεί λόγους μόνο θρησκευτικούς κάτι που είναι μονόπλευρο. Τέλος η ανατολή είναι μια εκπληκτική επιλογή για ταξίδι και δε λέω τουρισμό γιατί στα ταξίδια της Ανατολής αναπτύσσεις το spirituality σου Δοκιμάζεσαι πνευματικά. Είναι ένα πνευματικό ταξίδι.


...και από κει στη Μήλο;

Όταν επέστρεψα από την Ινδία στις Σέρρες φθινόπωρο καιρό έμεινα περίπου μισό χρόνο. Έφυγα τέλη άνοιξης στη Μήλο  καθαρά για εποχιακή εργασία, όπως κάνουν πόσοι άλλοι νέοι κάθε χρόνο, μέσω ενός φίλου-μισός Σερραίος μισός Μηλιός (όπως είναι τώρα ο γιος μου χαχα)

Πώς γνώρισες τον σύζυγό σου;

Είχε περάσει ένας μήνας εργασίας στο νησί και έτυχε να είναι στο νησί η κόρη του αφεντικού μου η οποία και πέρασε από τη δουλειά μου μαζί με κάποιον φίλο της που κάνανε παρέα χρόνια. Ουσιαστικά για να μου προτείνουν μόλις σχολάσω να πάω με μια μεγάλη παρέα που είχαν για φαγητό. Εεε αυτός ο φίλος της είναι ο Δημήτρης που το φαγητό έγινε ξενάγηση έγινε   εκδρομές έγινε βαρκάδα έγινε συμβίωση έγινε γάμος και έγινε παιδί ο Αιμιλιανός μας 💙😁


Ήταν εύκολη η απόφαση σου να τον ακολουθήσεις στη Μήλο;

Ουσιαστικά δεν τον ακολούθησα. Πήγα εκεί και δεν ξαναεφυγα. Είχα κάνει μόνη μου μια αρχική προσαρμογή. Βέβαια η προσαρμογή έγινε καλοκαίρι και μετά ήρθε ο χειμώνας που δεν έχει καμμία σχέση ή μια εποχή με την άλλη στο νησί. Όμως αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι εγώ δεν έμεινα εκεί εξαναγκαστικά. Δεν καταπιέστηκα για να μείνω .Ήθελα πάντα να φεύγω από τη βάση μου Ήθελα πάντα να ζω καινούρια πράγματα σε καινούρια μέρη και γενικά πάντα ένιωθα ότι ανήκω παντού και πουθενά. Είναι καλό να νιώθουμε όλοι μας πολίτες του κόσμου γιατί απευθείας γινόμαστε πιο ελεύθεροι. Αγαπάω πολύ όλα τα μέρη που έχω μείνει χωρίς να έχω όμως τοπικισμό και στεγανά μέσα στο μυαλό μου.

Εκεί με τι ασχολείσαι;

Εκεί ασχολείται κανείς κατεξοχήν με τουριστικά επαγγέλματα. Έχω περάσει από μουσεία από τουριστικά γραφεία από αρχαιολογικούς χώρους και το αεροδρόμιο χαχα το στοιχείο μου. Δόξα τω θεώ είχα πολλές επαγγελματικές εμπειρίες που με ωρίμασαν εργασιακά και προσωπικά.


Πώς είναι η ζωή σου εκεί;

Η ζωή μου εκεί είναι οικογενειακή και κυρίως η ζωή μιας μαμάς που είναι συνέχεια με το παιδί της. Σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν ζεις , ζεις την καθημερινότητα σου.  Τη ρουτίνα σου με τα υπέρ και τα κατά Τα θετικά και τα αρνητικά Τις χαρές και τις λύπες Τα προβλήματα και τα προτερήματα. Επιπλέον η ποιότητα ζωής όπως και η ευτυχία είναι μια υπόθεση υποκειμενική. Εγώ νιώθω καλά που ζω στη Μήλο γιατί πάντα αποζητούσα την επιστροφή στη φύση που το θεωρώ και τελικό προορισμό του ανθρώπου. Δεν έχει κάτι πιο μετά από τη φύση. Είναι beyond everything που λέμε. Αν δεν είσαι γειωμένος στη φύση πως είναι δυνατόν να μείνεις προσγειωμένος στην επίπλαστη ζούγκλα του πολιτισμού;


Φετος η Μήλος  προβλήθηκε ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.  Είναι τόσο όμορφη όσο λένε; 

Η Μήλος είναι όντως ένα πανέμορφο νησί που υπερτερεί ίσως των άλλων  στην ποικιλία της φυσικής ομορφιάς και στις εναλλαγές των τοπίων. Το γεγονός ότι έχει 74 παραλίες που δε μοιάζει η μία με την άλλη, αντιλαμβάνεται κανείς εκεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Είναι προικισμένη να είναι γέννημα ηφαιστείου και αυτό την κάνει θεαματικά όμορφη. Βλέπεις τη παρέμβαση των φυσικών φαινομένων ή για κάποιους τη θεϊκή παρέμβαση, για να δημιουργηθεί κάτι τόσο φαντασμαγορικό breath taking που λέμε. Και εκεί ξαναγυρίζω στη γαλήνια γείωση που νιώθει κανείς στη φύση Που το θεωρώ ανάγκη κάθε ανθρώπου τελικά. 

Επειδή δε μου αρέσουν τα στεγανά όπως είπα και πριν Δε θα πω ότι είναι νησί για ζευγάρια και honeymoons μόνο. Η Μήλος είναι για να τη δουν Όλοι.

Απ' τα συμφραζόμενα βγαίνει λοιπόν ότι αυτό που θα πρέπει να δει κανείς στη Μήλο είναι όλες οι παραλίες και όλα τα φυσικά της τοπία.  Να προσπαθήσει κανείς να δει όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες της.


Επισκέπτεσαι την πόλη όσο συχνά θα ήθελες; Τι σου λείπει πιο πολύ από τις Σέρρες;

Δεν την επισκέπτομαι όσο συχνά θα ήθελα και ευελπιστούμε (είμαστε πολλοί οι βόρειοι σε καταγωγή) στην μόνιμη τήρηση μιας απευθείας αεροπορικής γραμμής Μήλος-Θεσσαλονίκη Κάτι που έγινε πιλοτικά κάποιες θερινές σεζόν αλλά δεν ευδοκίμησε. Είναι χρονοβόρο και ασύμφορο είτε πάρεις δύο αεροπλάνα μέχρι Θεσσαλονίκη και μετά να φτάσεις Σέρρες είτε πάρεις καράβι και κτελ μέχρι Σέρρες (να πάρεις το αμάξι σου ούτε λόγος). Είναι πολύ μακριά για να γίνεται συχνά. Απ' την άλλη θεωρώ ότι θα ήταν θετικό και για τον τουρισμό Ακόμα και τον εσωτερικό.

Τι να μου λείπει από τις Σέρρες..; Αγαπημένα πρόσωπα, οι ρίζες μου, η ανάγκη να γειώνομαι με τα παιδικά μου χρόνια, το φαγητό, η διασκέδαση, το γνώριμο της νοοτροπίας, η ντοπιολαλιά, τα κοινά βιώματα και οι κοινές προσλαμβάνουσες με συμπατριώτες γνωστούς και φίλους, η κοινή αρχή ,η πατρίδα...όσο κι αν ανήκουμε παντού Μας καθορίζει το που ξεκινήσαμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την αρχή μας Την εκκίνηση που κάναμε Από πού είμαστε. Γιατί μόνο έτσι θα ξέρουμε που πηγαίνουμε.

Εδώ θα προσθέσω και τους γιατρούς γιατί κακά τα ψέματα Στις Σέρρες αλλά και στη διπλανή μας Θεσσαλονίκη ερχόμαστε και για ιατρικό τουρισμό. Εδώ θα ήθελα να πω ότι όλη η Ελλάδα υστερεί στην υγεία πόσο μάλλον σε απομακρυσμένα μέρη.


Θα επέστρεφες να μείνεις μόνιμα στις Σέρρες;

Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου να ζω σε πόλη πλέον. Είναι κάτι πολύ ξεκάθαρο μέσα μου καιρό τώρα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Δημήτρη ο οποίος δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς το νησί χαχαχαχαχα

Και δεν μπορούμε να φανταστούμε και οι δύο τη ζωή του παιδιού μας μακριά από τη φύση. 

Όταν μεγαλώσει ο Αιμιλιανός και αποφασίσει το που θέλει να ζει Θα είναι δικό του δικαίωμα και ελευθερία.

Εμείς τώρα κάνουμε γι' αυτόν αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο γι' αυτόν.

Ποτέ δε λέω ποτέ αλλά στην παρούσα φάση έτσι νιώθουμε οικογενειακά.Βρείτε την Μαγδαληνή Φουδούλη στο facebook :

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.