Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Κατερίνα Μπουγιουκλή: Η Σερραία που διευθύνει δυο λογιστικά γραφεία και καταπολεμά το άγχος με... crossfit! (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Η δουλειά της είναι δύσκολη και απαιτητική. Όλη μέρα μέσα στους υπολογιστές και τους αριθμούς. Η προσοχή της πρέπει να ναι πάντα τεταμένη καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες στα οικονομικά των πελατών της.

Η Οικονομολόγος και φοροτεχνικός, Κατερίνα Μπουγιουκλή, στα 34 της χρόνια, διευθύνει δυο λογιστικά γραφεία. Μέχρι πρότινος, οι ευθύνες της ήταν ακόμα μεγαλύτερες καθώς για 5 χρόνια είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος, είχε οργανωτική θέση στον Δήμο Νέας Ζίχνης και προσπαθούσε να πολεμήσει το τέρας της γραφειοκρατίας και να κάνει πράξη πράγματα που είχε φανταστεί και ήθελε να τα προσφέρει στους συμπολίτες της. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση  βρήκε ως μόνο τρόπο αποσυμπίεσης την σκληρή γυμναστική. Σήμερα δηλώνει φανατική του crossfit και συστήνει την γυμναστική ανεπιφύλακτα ως αντίδοτο του εργασιακού στρες.


Tης Ελένης Λαζάρου 


Από πού κατάγεσαι;

Κατάγομαι απο την Αλιστράτη Σερρών και μένω στις Σέρρες. 


Τι έχεις σπουδάσει και με τι ασχολείσαι;

Σπούδασα Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα τελευταία 7 χρόνια διευθύνω 2 λογιστικά γραφεία ιδιόκτητα, ένα στην Αλιστράτη Σερρών και ένα στη Νέα Ζίχνη Σερρών. Εξαιρετικά απαιτητική εργασία, καθόλου δημιουργική στην Ελλάδα όπως υφίσταται, καθώς δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό σύστημα και πολύ υπεύθυνη.


Και η γυμναστική τι θέση έχει στη ζωή σου;

Έχω όμως δικλείδες αποσυμπίεσης, καθώς αγαπώ φανατικά τη γυμναστική. Φροντίζω λοιπόν να προγραμματίζω τις προπονήσεις μου μέσα στη βδομάδα ώστε να χαλαρώνει το μυαλό μου απ' την πίεση της δουλειάς. Ασχολούμαι με το crossfit τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσω σ' αυτό το είδος, ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμη.


Είσαι δηλαδή γυμνάστρια;

Η αλήθεια είναι ότι έχω ασχοληθεί και περαιτέρω με την προπονητική. Έχω σχετική πιστοποίηση για personal, αλλά δεν το εξασκώ επαγγελματικά, καθώς δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο.


Με τα κοινά πώς αποφάσισες να ασχοληθείς;

Το 2014 μου έγινε πρόταση να συμμετέχω στα κοινά και το δέχτηκα γιατί η κοινωνία στην οποία ζω με ενδιαφέρει να εξελίσσεται και πίστευα ότι μπορώ να βοηθήσω. Έτσι κι έγινε...


Εξελέγης με την πρώτη;

Όντως, επετεύχθη η εκλογή μου και ξεκίνησα με χαρά να προωθώ την προπονητική στην τοπική κοινωνία. Ίδρυσα λοιπόν έναν σύλλογο, τον ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ και με τη βοήθεια των μελών μου στήσαμε ένα γυμναστήριο στην Αλιστράτη Σερρών, δημιουργήσαμε τμήματα pilates, zumba, ρυθμικής, muai thai, διοργανώσαμε δράσεις οπως σεμιναρια πρωτων βοηθειών, παραστάσεις γυμναστικής στις καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσκαλέσαμε γιατρούς για καρδιολογικό έλεγχο των αθλουμένων κτλ. Εξαιτίας της τότε δράσης μου και της λατρείας που τρέφω για τον αθλητισμό, μου έγινε πρόταση να μπω και στη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας Μακεδονικός Αλιστράτης και όντως το έκανα. 


Τα πράγματα ήταν όπως τα φανταζόσουν ή συνάντησες κάποια εμπόδια που σου φάνηκαν ανυπέρβλητα;

Ένα πράγμα μόνο με στεναχωρούσε, ότι οι διαδικασίες υλοποίησης των όσων οργάνωνα να γίνουν, καθυστερούσαν πολύ. Η γραφειοκρατία ήταν και παραμένει εξαιρετικά πολύπλοκη στο κράτος μας.

Η θητεία μου, κράτησε 5 χρόνια, ήμουν κατά κύριο λόγο γραμματέας στο προεδρείο και σε μερικές επιτροπές. Στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 δεν μπόρεσα να επανεκλεγώ, η δουλειά μου αυξανόταν προοδευτικά, γι' αυτό και ο χρόνος μου περιοριζόταν, και κάπως έτσι σταμάτησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά. Θέλω όμως να συνεχίσω, λατρεύω να συμβάλλω στην πρόοδο του τόπου μου. Ίσως μόλις καταφέρω να τιθασσεύσω την ατίθαση φύση της εργασίας μου 😅.


Πολλοί νέοι, ιδίως την περίοδο της κρίσης, αποφάσισαν να φύγουν από την Ελλάδα και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό. Από το δικό σου μυαλό πέρασε αυτή η ιδέα;

Η αληθεια είναι ότι, παρ' όλες τις δυσκολίες που έχει η εργασία μου, ή τις περιορισμένες δυνατότητες εξέλιξης που έχει μια μικρή κοινωνία σε μορφωτικό, πνευματικό, οικονομικό επίπεδο κτλ, δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω μόνιμα τον τόπο μου. Άλλωστε, με λίγη φαντασία, καλή πρόθεση και αρκετή δουλειά, ο καθένας μας μπορεί να οργανώσει στον τόπο κατοικίας του ό,τι λείπει. 


Αυτό το διάστημα που δεν ασχολείσαι με τα κοινά, τι άλλο κάνεις στη ζωή σου;

Ως εναλλακτική για να ικανοποιώ το ανήσυχο πνεύμα μου, πέρα απ' τη γυμναστική, ταξιδεύω όσο πιο συχνά μπορώ. Επίσης, εκπαιδεέω έναν σκύλο, τον οποίο και υιοθέτησα. Μεγάλη ψυχοθεραπεία η επαφή με ζώα και με τη φύση γενικότερα... Έτσι διατηρώ τις εσωτερικές μου ισορροπίες 🙂.


Τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Μέλλον για μένα δεν υπάρχει. Το μέλλον το αφήνω στο Θεό να το φροντίσει. Εγώ κοιτώ το παρόν και λειτουργώ σύμφωνα με τις συνθήκες που κυριαρχούν στην κάθε περίοδο. Έχω την ικανότητα να προσαρμόζομαι εύκολα γι' αυτό δεν με φοβίζει κάτι αλλά ούτε ονειρεύομαι ή προσδοκώ κάτι. Άλλωστε, οι αλλαγές που βιώνουμε πνευματικά στο πέρασμα των χρόνων μας οδηγούν σε ανάλογες επιλογές που δεν μπορείς να τις προβλέψεις. Προσπαθώ να γεμίζω με καινούριες γνώσεις και εμπειρίες και, ανάλογα με τις συνθήκες που βιώνω, να επιλέγω τις επόμενες βραχυπρόθεσμες κινήσεις μου.


Ποιος είναι πιο πολύτιμος βοηθός σου σε όλα αυτά που κάνεις;

Ο άνθρωπος που με στηρίζει σε όλες τις αποφάσεις μου και τις παρορμήσεις μου 😅, είναι ο αδερφός μου. Με αξίωσε ο Θεός να βρω τα κομμάτια του εαυτού που μου λείπουν στο χαρακτήρα του αδερφού μου. Συνεργαζόμαστε άψογα και αλληλοσυμπληρωνόμαστε απόλυτα!!

 

Δείτε περισσότερα για την Κατερίνα Μπουγιουκλή εδώ: https://www.facebook.com/katia.mis.5/about

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.