Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Ιφιγένεια Χριστοπούλου: Η Σερραία που ζει στο Σικάγο και κατάφερε να κάνει Πάσχα στο χωριό της!

Αν και τον τελευταίο 1,5 χρόνο ζει στο Σικάγο η Σερραία Ιφιγένεια Χριστοπούλου κατάφερε κάτι που πολλοί Έλληνες ονειρεύονται για το φετινό Πάσχα αλλά δεν μπορούν να πετύχουν! Να κάνει Πάσχα στο χωριό της με τους δικούς της ανθρώπους.
Όχι δεν έκανε κάποιο μαγικό κόλπο για να περάσει τα μπλόκα της αστυνομίας. Απλώς έτυχε πριν από λίγες μέρες να λήξει η βίζα της κι έτσι επέστρεψε στην Ελλάδα και της επετράπη να πάει στο χωριό της αφού είναι δηλωμένη δημότης Αλιστράτης. Η ίδια νιώθει πολύ τυχερή που έζησε κατανυκτικά την Μεγάλη εβδομάδα και ετοιμάζεται για την Κυριακή να τσουγκρίσει κόκκινα αυγά με τους φίλους της και να απολαύσει πεντανόστιμους παραδοσιακούς τζιγεροσαρμάδες με συγγενείς και φίλους.ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Πώς κατάφερες να περάσεις το Πάσχα στο χωριό σου;

- Έπρεπε να γυρίσω από την Αμερική για να βγάλω νέα βίζα, νέο διαβατήριο κτλ και αφού είμαι δημότης Αλιστράτης μπορούσα απλώς να έρθω χωρίς πρόβλημα. Βέβαια έκανα τεστ πριν έρθω και μετά όταν έφτασα και έμεινα προληπτικά σε καραντίνα για να είμαστε όλοι ασφαλείς!

Πώς νιώθεις για αυτό;

- Είναι λίγο περίεργα γιατί για πρώτη φορά η οικογενειακή μας επιχείρηση είναι κλειστή όπως και οι άλλες επιχειρήσεις που Μαζευόμασταν με τους φίλους μου. Οι αδερφές και η υπόλοιπη οικογένεια μου επίσης δεν μπόρεσαν να έρθουν από την Αθήνα όποτε θα κάνουμε Πάσχα χωρίς αυτούς. Από την άλλη είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ανοίξει επιτέλους η εστίαση μετά το Πάσχα, όποτε και ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το άνοιγμα της Ταβέρνα «Ιφιγένεια».

Πώς θα περάσεις;

- Συνήθως κάθε Πάσχα μαζευόμαστε όλοι μας, σχεδόν 20 άτομα, σουβλίζουμε και στρώνουμε ένα μεγάλο τραπέζι στην αυλή. Φέτος όμως θα είμαστε λίγο μοναχικά όπως πολλοί άλλοι φαντάζομαι...

Πώς είναι το Πάσχα στην Αλιστράτη;

- Είναι η πιο ωραία εποχή να είσαι στην Αλιστράτη! Αγαπημένο μου είναι όταν μαζευόμαστε όλο το χωριό μαζί με την φιλαρμονική και γυρίζουμε τον επιτάφιο τη Μεγάλη Παρασκευή.

Υπάρχει κάποιο παραδοσιακό τοπικό έδεσμα;

- Ναι! Έχουμε τον «τζιγεροσαρμά» που είναι φαγητό ταψιού που γίνεται με σπανάκι, συκώτι, σκέπη αρνιού, ρύζι και μυρωδικά.

Αν ήσουν στην Αμερική πώς θα περνούσες;

- Πέρυσι που ήμουν στο Σικάγο είχαμε μαζευτεί την Κυριακή του Πάσχα στο σπίτι μου με Έλληνες και ξένους φίλους μας και τους μαθαίναμε το τσούγκρισμα τον αυγών! Δεν είχαμε πάει στην εκκλησία αλλά φέτος αν ήμουν θα μπορούσαμε να πάμε γιατί έχει πολλές ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες που είναι ανοιχτές φέτος για το κοινό.

Τι εύχεσαι για φέτος το Πάσχα;

- Υγεία και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να κάνουμε γιορτές με τις οικογένειες και τους φίλους μας χωρίς να φοβόμαστε να τους αγκαλιάσουμε!

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.