Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Σέρρες, «Pekin Express»: Δείτε το επεισόδιο που γυρίστηκε στη Νιγρίτα (video)!

Όλυμπος, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Νιγρίτα: Τέσσερις προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας πρωταγωνιστούν στο δημοφιλές τηλεοπτικό παιχνίδι περιπέτειας «Pekin Express»,

που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα και γύρισε ένα ολόκληρο επεισόδιο στην Κεντρική Μακεδονία, με την υποστήριξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για το 6ο επεισόδιο του 14ου κύκλου της γαλλοβελγικής παραγωγής «Pekin Express», που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στη γαλλική και τη βελγική τηλεόραση, από το τηλεοπτικό δίκτυο Μ6, και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην περιοχή το φθινόπωρο του 2020.

Στη Νιγρίτα γυρίστηκε ένα μέρος από το 2.00 σχεδόν ώρες επεισόδιο και στο οποίο συμμετείχαν παιδιά από την περιοχή. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων απαγορευόταν η βιντεοσκόπηση για την ακεραιότητα του παιχνιδιού και της εξέλιξής του.

Ο 14ος κύκλος του «Pekin Express», που παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές από όλη την Ευρώπη, σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Το αρχικό σχέδιο της παραγωγής, που προέβλεπε ως αφετηρία του παιχνιδιού την Ουγκάντα και τερματισμό στο Ντουμπάι, άλλαξε. Το «πάγωμα» των γυρισμάτων εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών διαδέχθηκε η αλλαγή πλάνου και γυρίσματα του 14ου κύκλου στην Ελλάδα και την Τουρκία.

 

Από τα τρία συνολικά επεισόδια του τηλεπαιχνιδιού περιπέτειας «Pekin Express» που γυρίστηκαν στην Ελλάδαένα επεισόδιο, το 6ο, είναι γυρισμένο αποκλειστικά στην Κεντρική Μακεδονία, όπου παρά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, τα γυρίσματα, που έγιναν το Σεπτέμβριο του 2020, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Το «Pekin Express»

Στο «Pekin Express» υπάρχει ένας κεντρικός παρουσιαστής και έξι ζευγάρια διαγωνιζομένων, που καλούνται να ταξιδέψουν, έχοντας ελάχιστα χρήματα και κάνοντας ωτοστόπ, ενώ ανταγωνίζονται σε διάφορες δοκιμασίες. Ο μόνος τους προϋπολογισμός είναι ένα ευρώ ανά ημέρα και ανά άτομο. Πρέπει να κάνουν ωτοστόπ για να φτάσουν στον εκάστοτε προορισμό τους και να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή. Ο στόχος για κάθε ζευγάρι είναι να φτάσει επιτυχώς στο τέλος κάθε σταθμού και να συλλέξει έπαθλα διαφορετικής αξίας, ελπίζοντας να κερδίσει στον τελικό. Όταν ένα ζευγάρι φτάσει τελευταίο, κινδυνεύει με αποβολή.

Μπορείτε να δείτε το μέρος από το επεισόδιο του παιχνιδιού που γυρίστηκε στη Νιγρίτα μετά το 50’:00’

πηγή: https://www.anexartitos.gr/pekin-express-deite-to-epeisodio-poy-gyristike-sti-nigrita-video

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.