Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Κώστας Ζαφειράκης: Ο Σερραίος που μεταμορφώνει σπίτια με μεράκι! (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Ζαφειράκης από μικρός λάτρευε τις κατασκευές. Μόνο που δεν έκανε κατασκευές με παιχνίδια όπως οι συνομιληκοί του αλλά με πραγματικά ξύλα και τσιμέντο. Ο Μικρός Κώστας περίμενε να έρθει το Σαββατοκύριακο για να πάει στην οικοδομή.

Παρακολουθούσε με προσοχή πως δούλευαν στην οικοδομή ο πατέρας και ο Θείος του και τους αντέγραφε στην παραμικρή λεπτομέρεια. Σε σημείο που έμπειροι εργάτες τον αντιμετώπιζαν σαν έναν ισότιμο ταλαντούχο συνάδελφο και τον αποκαλούσαν χαριτολογώντας “μικρό μάστορα”. Από παιδί είχε αποφασίσει βαθιά μέσα του πως αυτό ήθελε να κάνει στη ζωή του . Να χτίζει σπίτια που θα ναι όμορφα και γερά αλλά και να ανακαινίζει σπίτια που ήδη υπάρχουν. Και το κατάφερε. Σπούδασε σε σχολή δομικών κατασκευών  ιδιωτικού  ΙΕΚ  και μαζί με τον αδερφό του έγιναν από τους πιο περιζήτητους εργολάβους στην Αθήνα. Τον εντόπισα στους Αμπελόκηπους όταν πριν από λίο καιρό του είχα πάρει μία συνέντευξη για τον Alpha σχετικά με την λειτουργία των σχολείων καθώς είναι πατέρας δύο παιδιών. Πάνω στη συζήτηση μου είπε πως κατάγεται από το Θολό Σερρών. Έτσι όπως καταλαβαίνετε του ζήτησα να μου πει την ιστορία του για τα serraikanea.gr . Δεχτηκε με χαρά.


ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 


Από πού κατάγεσαι; 

Από το Θολό Σερρών... Εκεί γεννήθηκα και πήγα στις πρώτες τάξεις του σχολείου…


Σε τι ηλικία έφυγες;

Φύγαμε οικογενειακώς όταν ήμουν 10 χρονών…. Δηλαδή μαζί με τους γονείς μου και τον αδελφό μου Ανέστη.


Τι είναι αυτό που σας έκανε να μετακομίσετε οικογενειακώς στην Αθήνα; 

Εδώ ζούσε ο Θείος μου ο οποίος είχε τελειώσει σχολή δομικών κατασκευών. Μας είπε πως  υπήρχε πολλή δουλειά  με καλές προοπτικές . Είχε ξεκινήσει κατασκευή οικοδομών και ήθελε τον πατέρα μου δίπλα του. Έτσι οι γονείς μου πήραν την απόφαση να κατέβουν στην Αθήνα…


Ο πατέρας σου είχε σχέση με τις κατασκευές;

Όχι ο  πατέρας μου ήταν αγρότης . Είχαμε χωράφια στο Θολό με  ντομάτες, βαμβάκι, τεύτλα κλπ αλλά έπιανε το χέρι του. Με οτι καταπιανόταν τα κατάφερνε. Ξεκίνησε και έμαθε εμπειρικά. Και όλοι ομολογούσαν πως είχε γίνει πολύ καλος. 


Και εσύ πώς ασχολήθηκες με το ίδιο αντικείμενο;

Εγώ τότε πήγαινα σχολείο. Αλλά τα Σαββατοκύριακα ο μπαμπάς και ο Θείος μου μας έπαιρναν μαζί τους στην δουλειά μαζί με τον αδερφό μου. Μας άρεσε πάρα πολύ. Τους παρακολουθούσαμε με ενθουσιασμό και σιγά σιγά μας άφηναν να τους βοηθάμε και μάθαμε τα πάντα για την οικοδομή . Ε, οταν τελειώσαμε  τον στρατό πήγαμε και οι δύο  στην σχολή δομικών κατασκευών και μπήκαμε στην οικοδομή. Εγώ ασχολούμαι κυρίως με το κομμάτι των κατασκευών και των μελετών και ο αδερφός μου με την γραφειοκρατία που απαιτείται για να προχωρήσει μία κατασκευή. 


Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία την δουλειά σας;

Πάρα πολύ. Η οικοδομή έχει παγώσει και λόγω της πανδημίας και λόγω της κρίσης. Ευτυχώς η φήμη μας μας φέρνει ακόμα πελάτες και αναλαμβάνουμε κυρίως ανακαινίσεις σπιτιών με τα συνεργεία που είχαμε στην εταιρία μας η οποία αυτήν την περίοδο είναι ανενεργή. 


Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο στη δουλειά;

Το δυνατο μου σημείο;  Θα έλεγα πως είναι οτι έχω περάσει από ολα τα συνεργεία δούλεψα μαζί τους ακολουθώντας την σοφή συμβουλή του πατέρα και του θείου μου : “Αν θέλεις να ασχοληθείς με την οικοδομή πρέπει να περάσεις από όλα τα συνεργεία , να ξέρεις την δουλειά από μέσα και να μην μπορεί να σε κοροΪδέψει κανείες”.  Τους άκουσα, δούλεψα πολύ και θεωρώ πως το γεγονός πως ξέρω την δουλειά από μέσα σε συνδυασμό με την εμπειρία μου είναι τελικά το δυνατό μου σημείο.


Ποιες είναι οι τελευταίες σου δουλειές;

Πρόσφατα ανέλαβα την ανακαίνιση σε 3 βίλες. Στην Ραφήνα, το Πικέρμι και τον Γέρακα. Οι ιδιοκτήτες έμειναν ενθουσιασμένοι. 


Στις Σέρρες πηγαίνεις όσο συχνά θέλεις;

Δυστυχώς όχι. Έχω να ανέβω 3 χρόνια. 


Τι σου λείπει περισσότερο; 

Οι φίλοι και οι συγγενείς. Οι βόλτες στο Θολό, οι κουβέντες στο καφενείο του χωριού, το πατρικό μου σπίτι, οι τοπικές γεύσεις και τα αρώματα. Και η νοοτροπία και η ζεστασιά των κατοίκων. 


Θα ήθελες να επιστρέψεις και να ζήσεις μόνιμα στις Σέρρες; 

Όχι δεν είναι στα σχέδιά μου. Και η δική μου δουλειά και της συζύγου μου είναι εδώ, τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο εδώ...θα ταν δύσκολο….Ωστόσο οι Σέρρες είναι πάντα στην καρδιά μου και μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα θα ανέβω σίγουρα….


Δείτε εδώ μια συνέντευξη που μου 'χε δώσει στον Alpha για το άνοιγμα των σχολείων μαζί με την κόρη του Μαρία: 

Βρείτε τον Κώστα Ζαφειράκη στο facebook : https://www.facebook.com/profile.php?id=100042177370973

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.