Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δημήτρης Μπέλλος: Οι αναμνήσεις από την Ασπροβάλτα και η άγνωστη σχέση του με τις Σέρρες

Ο Δημήτρης Μπέλλος είναι από τους πιο αγαπητούς παίκτες του master chef που ξεχώρισε για τις μαγειρικές του ικανότητες αλλά και τον χαρακτήρα του.

Συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι που έκανε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης έγινε διάσημος και περιζήτητος όμως παραμένει ένα απλό και προσιτό παιδί. Τον συνάντησα πριν από λίγες μέρες στην όμορφη Νάξο όπου έκανα τις διακοπές μου κι αυτός μαζί με την αγαπημένη του Μαρία Μπέη και την φίλη του ζευγαριού κατερίνα Λένη βρέθηκαν καλεσμένοι της ΕΑΣ Νάξου στο patata food experience. Βρεθήκαμε σε μία κοινή παρέα και μιλήσαμε για τις γλυκές  αναμνήσεις που έχουμε και οι δύο  από την όμορφη Ασπροβάλτα και ανακαλύψαμε πως  έχουμε κοινούς γνωστούς και φίλους . Εκεί μου αποκάλυψε και πως την τηλεοπτική σεζόν που μόλις ξεκίνησε θα μαγειρεύει στην συχνότητα του ALPHA στην εκπομπή HAPPY DAY στην οποία θα συμμετέχει και η Μαρία. Του ζήτησα μία μικρή συνέντευξη για τα SerraikaNea.gr. “Επειδή αγαπάω πολύ τις Σέρρες και τους Σερραίους δεν μπορώ να αρνηθώ μου είπε”...

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Από πού κατάγεσαι;

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσα στην Ασπροβάλτα. Η οικογένεια του πατέρα μου εγκατασταθηκε στην περιοχή του Λαγκαδά πριν καν γεννηθεί ο πατέρας μου. Η Μητέρα μου ήρθε από την Γερμανία στα 20 της χρόνια και γνώρισε τον πατέρα μου.

 

Και πώς βρέθηκες από την Ασπροβάλτα στην Νορβηγία και από 'κει στην Αθήνα;

Τελείωσα το Λύκειο στα 17 μου (κέρδιζα χρονιά γιατι ήμουν έξυπνος) και πήγα στην Θεσσαλονίκη σε σχολή για να ξεκινήσω το μαγειρικό ταξίδι μου.

 

Πώς αποφάσισες να γίνεις σεφ;

Τα καλοκαίρια όπως και πολλά παιδιά δουλευα σε ενα "γυράδικο", λίγο παραδίπλα υπήρχε ένα εστιατόριο όπου δεν ήταν η κλασική Ελληνικη ταβέρνα και είχε πιο προσεγμένο φαγητο, έτρωγα μια φορα την ημέρα εκει στα διαλείμματά μου. Και τότε πήρα την απόφαση να πάω σε σχολή και να μάθω και εγώ να κανω αυτό το φαγητό που απολάμβανα.

Ποια πιάτα της Ασπροβάλτας θα σύστηνες ανεπιφύλακτα;

Στην Ασπροβάλτα και γενικά στον κόλπο του Στρυμονικού θα πρέπει κανείς να φάει οπωσδήποτε γαρίδες (στην εποχή τους), μύδια Ολυμπιάδας, που ειναι τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, και τα υπόλοιπα θαλασσινά.

 

Υπάρχουν στην Ασπροβάλτα κάποιες τοπικές σπεσιαλιτέ;

Τοπικές σπεσιαλιτέ υπάρχουν αλλά είναι αυτές που έχουν κουβαλήσει στον νου τους οι άνθρωποι από την Μικρασιατική καταστροφή και ένα από τα πιάτα είναι το "μαντί"

 

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές στην κουζίνα της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας;

Οι διαφορές κουζίνας Βόρειας και Νότιας, είναι ότι στα βόρεια είναι πιο πλούσιες οι μερίδες και πιο "χουβαρντάδες". Αυτό ισχύει στην πλειοψηφία - ευτυχώς όχι παντού!

Επίσης το αιώνιο ερώτημα, σουβλάκι ή καλαμάκι..........

 

Μιας και το έθιξες: είναι γνωστό πως οι Βόρειοι και οι Νότιοι έχουν κάποιες διαφορές στο τι εννοούν όταν αναφέρονται σε συγκεκριμένα τρόφιμα. Πού βρίσκεται η αλήθεια;

 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι Το ΣΟΥΒΛΑΚΙ είναι σωστό στα Βόρεια, οπότε Βορράς 1-0

Εκεί που ισοφαρίζει η Αθήνα, είναι στο θέμα "τυρί".

Τυριά είναι όλα, από την φέτα μέχρι το cheddar, μέχρι το gouda και μέχρι την Γραβιέρα.

Κασέρι είναι τύπος τυριού και είναι ΠΟΠ, οπότε έχουμε μια ισοπαλία.

Ποια η σχέση σου με τις Σέρρες και τους Σερραίους;

Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους από τις Σέρρες που ερχόντουσαν είτε για διακοπές ειίτε για καλοκαιρινή εργασία στην Ασπροβάλτα και στην περιοχή. Έχω αποκτήσει κάποιους φίλους και γνωστούς και κρατάμε μέχρι και σήμερα επαφές. Στην Ασπροβάλτα υπάρχει μέχρι και οικισμός που ονομάζεται Σερραϊκή ακτή.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.