Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Δέσποινα Ουστριά: Η Σερραία που στέλνει από το Λονδίνο κοσμήματα και αξεσουάρ σε όλο τον κόσμο! - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Είναι Σερραία , ωραία και ταλαντούχα. Η Δέσποινα Ουστριά από τις Σέρρες βρέθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε μάρκετινγκ κι επικοινωνία, από εκεί στο Παρίσι και μετά στο Λονδίνο για μεταπτυχιακές σπουδές στο μάρκετινγκ στην μόδαΧάρη στις ικανότητες αλλά και την θέλησή της βρήκε αμέσως δουλειά πάνω στο αντικείμενό της. Η ίδια θέλησε να κάνει κι ένα βήμα παραπάνω. Μαζί με μία φίλη της δημιούργησαν μία πρωτότυπη ηλεκτρονική πλατφόρμα  την  
Scenico μέσω της οποίας καταναλωτές από όλο τον κόσμο μπορούν να αγοράσουν  χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές...Από το Λονδίνο μιλά στα serraikanea.gr και αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το μέλλον....

 

6ea91fca-lena-lazarou-300x280

 

Της Ελένης Λαζάρου

 

Aπό που κατάγεσαι;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες.

 

Πότε έφυγες από τις Σέρρες και για ποιο σκοπό;

Έφυγα από τις Σέρρες στα 18 μου και μετακόμισα στην Αθήνα όπου σπούδασα Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

 

Σε ποιες χώρες σπούδασες και ποιο είναι το αντικείμενο των σπουδών σου;

Σπούδασα για ένα εξάμηνο στο Παρίσι στα πλαίσια του προγράμματος Εράσμους και στο Λονδίνο όπου έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Μάρκετινγκ στη Μόδα.

 

Που ζεις τώρα και με τι ασχολείσαι;

Αφού τέλειωσα το μεταπτυχιακό μου στο Λονδίνο παρέμεινα εδώ όπου βρήκα δουλειά στο αντικείμενο μου.

 

Πως είναι η ζωή εκεί; και ποιες οι εντονότερες διαφορές σε συγκριτικά με την ζωή στις Σέρρες;

Οι ρυθμοί εδώ είναι σίγουρα πιο έντονοι. Ιδιαίτερα στο κέντρο του Λονδίνου σου δίνει την εντύπωση ότι όλοι τρέχουν μόνιμα να προλάβουν κάτι. Ταυτόχρονα όμως είναι μια πόλη με πολλές ευκαιρίες και απίστευτες επιλογές. Σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις κάθε μέρα κάτι εντελώς διαφορετικό από την προηγούμενη.

 

Σκοπεύεις να μείνεις η θα επιστρέψεις Ελλάδα και συγκεκριμένα Σέρρες;

Προς το παρόν τουλάχιστον το να γυρίσω στην Ελλάδα μόνιμα δεν είναι στα πλάνα μου.

 

Τι σου λείπει πιο πολύ από τις Σέρρες ; Έχεις βρει άλλους Σερραίους εκεί που ζεις;

Σίγουρα το φαγητό της μαμάς και το πόσο μικρές είναι οι αποστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι έχω βρει αρκετούς Έλληνες εδώ, ακόμα και Σερραίους. Έχουμε δημιουργήσει μια παρέα όπου διατηρούμε Ελληνικές συνήθειες και αυτό μας βοηθάει στο να μην μας λείπει η χώρα μας.

 

Πως προέκυψε το χόμπι με τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ;

Τον Μάϊο ξεκινήσαμε με μια φίλη μου το Scenico, μια πλατφόρμα όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει χειροποίητα κοσμήματα και αξεσουάρ από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές. Η ιδέα προέκυψε από το γεγονός ότι γνωρίζαμε άτομα με ταλέντο και δημιουργικότητα που δεν έχουν ίσως το χρόνο ή τα μέσα να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Έτσι δημιουργήσαμε αυτό το σαιτ και στέλνουμε τα προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Η πλατφόρμα αυτή ενέπνευσε και εμένα λοιπόν και ξεκίνησα να δημιουργώ υφασμάτινα λαστιχάκια (scrunchies) σαν μια από τους σχεδιαστές. Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για αποστολή στην Ελλάδα με μια μικρή χρέωση https://scenicostore.com

 

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι, ταυτόχρονα με τη δουλειά μου σε εταιρεία ως Marketing Executive, να αναπτύξω την ιδέα του Scenico ακόμα περισσότερο και να εξελιχθεί στον νούμερο ένα προορισμό για προϊόντα από ανεξάρτητους σχεδιαστές.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.