Lifestyle

Δήμητρα Καραπαυλίδου: Η Σερραία φοιτήτρια αρχαιολογίας που κάνει θαύματα με το μακιγιάζ! (συνέντευξη)

Είναι ωραία, Σερραία, σπουδάζει αρχαιολογία αλλά και την τέχνη του μακιγιάζ. Την Δήμητρα Καραπαυλίδου την γνώρισα τυχαία μέσω ενός διαγωνισμού μακιγιάζ που γινόταν στα social media. Με εντυπωσίασε η ομορφιά της αλλά και η τεχνική της στο μακιγιάζ.


Αυτός ήταν και ο λόγος που την ψήφισα. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε στο facebook λόγω αθέμιτων μεθόδων αλλίευσης ψήφων που χρησιμοποίησαν κάποιες υποψήφιες,  και ολοκληρώθηκε στο instagram  φέρνοντας την Δήμητρα στην τρίτη θέση.  Με αφορμή τον διαγωνισμό της ζήτησα μία συνέντευξη για τα serraikanea.gr κι έτσι γνώρισα μία  βαθιά φιλοσοφημένη κοπέλα που αγαπά την γνώση και την αυτοβελτίωση και είναι βέβαιο πως ότι αποφασίσει να κάνει στην ζωή της  θα το πετύχει γιατί το κάνει με αγάπη….

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 

6ea91fca-lena-lazarou-300x280

Από που κατάγεσαι; 

Κατάγομαι από τις Σέρρες. Σπούδασα τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ στο ΙΕΚ Σερρών και αυτή την στιγμή είμαι αφοσιωμένη να τελειώσω τις σπουδές μου στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας των Ιωαννίνων. Δεν σταματώ όμως να παρακολουθώ σεμινάρια μακιγιάζ καθώς με ενδιαφέρει η εξέλιξη των τεχνικών μου. 

Πότε κατάλαβες πως έχεις ταλέντο στο μακιγιάζ; 

Δεν ξέρω αν έχω ταλέντο σε αυτό που κάνω πάντως σίγουρα έχω πολλή όρεξη για εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση των τεχνικών που μαθαίνω.
Θυμάσαι τον εαυτό σου για παράδειγμα από παιδί να βάφεις τις κουκλες σου η να βλέπεις με δέος τη μαμα σου η αλλες μεγαλυτερες γυναικες να βαφονται; 

Από μικρή παρακολουθούσα με θαυμασμό τις γυναίκες που ήταν βαμμένες και περιποιημένες. Ήθελα να γίνω μία τέτοια γυναίκα. Όταν σπούδαζα στα Γιάννενα έκανα μακιγιάζ στις συμφοιτήτριές μου , τους έβγαζα τα φρύδια κλπ. Το όνειρό μου ήταν να πάω σε μία σχολή μακιγιάζ. Και παρόλο που τότε δεν το πίστευα τα κατάφερα! 

Με τι θα ήθελες να ασχοληθεις επαγγελματικα στο μελλον;  Το μακιγιάζ η την αρχαιολογια; 

Προς το παρόν ασχολούμαι με την τέχνη του μακιγιάζ δεν αποκλείω την μελλοντική μου ενασχόληση με την αρχαιολογία καθώς την βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα. 


Τι είναι αυτό που σου αρέσει στην τέχνη του μακιγιάζ; να αναδεικνύεις την ομορφιά της κάθε γυναίκας; 

Μέσω του μακιγιάζ με το παιχνίδι των αντιθέσεων , του φωτός και της σκιάς των χρωμάτων μπορώ να αναδείξω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας και αντιθέτως να αποκρύψω τυχόν ατέλειες. Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και κάθε πρόσωπο μοναδικό. Και αυτό  είναι που απολαμβάνω. Τους εξαιρετικά μοναδικούς καμβάδες μου. Για μένα η επιτυχία ενός μακιγιάζ έγκειται στην κατανόηση της προσωπικότητας και του γούστου της γυναίκας που έχω απέναντί μου και έπειτα στην απόλυτη εφαρμογή των τεχνικών μου. 


Πιστεύεις οτι μπορεις να φτασεις στους στοχους σου μενοντας στις Σερρες η στο πίσω μέρος του μυαλού σου εχεις να μετακομίσεις σε καποια μεγαλη πόλη η ακομα και στο εξωτερικο; 

Στην πόλη που διαμένω έχω την δυνατότητα να ασκώ το αγαπημένο μου επάγγελμα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Πιστεύω πως δεν μπορεί να “χαντακωθεί” η εξέλιξή μου  όπου και αν βρίσκομαι αν δεν την ”χαντακώσω” πρώτα εγώ στην σκέψη μου. Μου αρέσει η ήρεμη ζωή στις Σέρρες γιατί μπορώ να έχω εύκολη πρόσβαση στις δραστηριότητές μου Τρέξιμο στη φύση, ιππασία, εκμάθηση latin χορών, βόλτες με το ποδήλατο, περιπάτους. 

Πως τα πήγες στον διαγωνισμό που συμμετείχες; 

Ο διαγωνισμός που πήρα μέρος ήταν η έμπνευση και η αφορμή  που έψαχνα για να φανταστώ και στην πορεία να υλοποιήσω ένα λίγο διαφορετικό “look”.Μου αρέσουν οι προκλήσεις αγαπώ να εξελίσσομαι και να δημιουργώ. Μέσα από αυτόν τον  διαγωνισμό είδα ξεκάθαρα την αγάπη του κόσμου και την στήριξή του. Είμαι πραγματικά ευγνώμων. Κατέλαβα την τρίτη θέση!


Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; 


Με όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό αντιλαμβάνομαι πόσο αβέβαιοι είναι οι στόχοι και τα σχέδια που βάζουμε για το μέλλον. Παρόλαυτά επιλέγω να βλέπω τα πράγματα από την θετική τους όψη και να ζω στον μοναδικό χρόνο που μπορούν να συμβούν τα διάφορα γεγονότα. Στο ΤΩΡΑ! Να αδράττω την στιγμή και να είμαι ήρεμη κι ευτυχής ΤΩΡΑ! 

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή την συνέντευξη ….Δείτε περισσότερα για την Δήμητρα Καραπαυλίδου εδώ: https://www.facebook.com/dimitra.karapavlidou

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.