Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Βασίλης Τσιλιγγίρης: Ο Σερραίος που αγάπησε το νησί των ανέμων - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τον Βασίλη Τσιλιγγίρη στις αναμνήσεις μου τον έχω συνδεδεμένο με τα πιο ωραία και ανέμελα χρόνια.

Τα μαθητικά. Ήταν συμμαθητής μου. Ο αγαπημένος μου. Και όχι μόνο δικός μου αλλά των περισσότερων συμμαθητών μας.  Το χιούμορ και η εξυπνάδα του ήταν τα χαρακτηριστικά που τον αναδείκνυαν σε ακαταμάχητα γοητευτικό και δημοφιλή. Είναι χαρακτηριστικά που σίγουρα διατήρησε μεγαλώνοντας και τον οδήγησαν στην επαγγελματική επιτυχία σε ένα από τα πιο δύσκολα και ανταγωνιστικά περιβάλλοντα.  Στο νησί των ανέμων- την Μύκονο. Εκεί βρέθηκε τυχαία εν μέσω οικονομικής κρίσης αναζητώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο αλλά κατάφερε να σταθεί στα πόδια του , να εδραιωθεί και να πετύχει στον τομέα των ακινήτων.  Λίγο πριν ταξιδέψει και φέτος  για το λαμπερό και κοσμοπολίτικο νησί που  έλκει σαν μαγνήτης τουρίστες απ' όλο τον κόσμο ο Βασίλης Τσιλιγγίρης μιλά στα serraikanea.gr  για το πως αναμένεται να είναι φέτος το καλοκαίρι στην Μύκονο ενώ αποκαλύπτει και το άλλο πρόσωπο της- αυτό που τον έκανε να την αγαπήσει. "Η Μύκονος έχει διπλή υπόσταση" μας λέει: "Είναι  λαμπερή και κοσμοπολίτικη αλλά είναι και ιδιαίτερα γραφική, με πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, ξωκλήσια και ανεμόμυλους, που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία. Η μοναδικότητα λοιπόν του νησιού έγκειται στο ότι καλύπτει εξίσου όλες τις απαιτήσεις: τόσο τους επισκέπτες που είναι λάτρεις της νυχτερινής ζωής και των έντονων συγκινήσεων όσο και αυτούς που επιθυμούν να επισκεφθούν αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, γραφικούς οικισμούς και να ανακαλύψουν την παράδοση του τόπου."

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ 

6ea91fca-lena-lazarou-300x280

Απο που κατάγεσαι;

Από την πόλη των Σερρών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη των Σερρών μέχρι που έφυγα στα 19 μου για σπουδές ξενοδοχειακών στην Θεσσαλονίκη.

Πως προέκυψε η δουλειά στην Μύκονο;

Στην Μύκονο ''αναγκάστηκα'' να πάω το 2011 (περίοδο  οικονομικής κρίσης )όταν η κατάσταση στην χερσαία Ελλάδα άρχισε να γίνεται δύσκολη λόγω της κρίσης. Η Μύκονος τότε φάνταζε σαν πιο αξιόπιστος εργασιακός χώρος  στο επάγγελμα μου με τα τότε δεδομένα. Μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι είμαι και εσωτερικός οικονομικός μετανάστης.

Από γνωριμίες και διασυνδέσεις που είχα στο νησί έστειλα βιογραφικό και έγινα δεκτός

Τι ακριβώς κάνεις εκεί;

Τα 2 πρώτα χρόνια (σεζόν) ξεκίνησα σαν υπεύθυνος υποδοχής σε κεντρικό οικογενειακό ξενοδοχείο στο κέντρο της Μυκόνου. Μετά  τα 2 χρόνια και για τα επόμενα 6 εργαζόμουν ως διευθυντής στο ίδιο ξενοδοχείο. Τα  τελευταία 2 χρόνια  αποφάσισα να  σταματήσω από το ξενοδοχείο και κινηθώ πιο ιδιωτικά με την διαχείριση ακινήτων. Έτσι, με την ομάδα μου νοικιάζουμε σπίτια από ιδιώτες στη Μύκονο και τα μετανοικιάζουμε  μέσα από πλατφόρμες κρατήσεων (airbnb,booking,expedia κτλ) σε τουρίστες και επισκέπτες του νησιού. Παράλληλα με αυτήν που είναι η κύρια ασχολία μου , παρέχω on line υποστήριξη (marketing, κρατησεις κτλ) σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Τον υπόλοιπο χρόνο με τι ασχολείσαι;

Η φύση της δουλειάς είναι τέτοια (το μεγαλύτερο κομμάτι απαιτεί διαδικτυακή εργασία) που με κρατάει απασχολημένο όλη τη διάρκεια του χρόνου και μετά το πέρας της σεζόν. Σαφώς  τους χειμερινούς μήνες δεν είναι τόσο απαιτητική και τα εργατοωράρια πιο ευέλικτα.

Τι κανει την  Μυκονο τοσο αγαπημενο προορισμο;

Η Μύκονος τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να γίνει από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.Είναι πολλά αυτά που καθιστούν την Μύκονο ως αγαπημένο προορισμό.  Οι καταπληκτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, το αρχαίο νησί της Δήλου (μόλις 20 λεπτά από τη Μύκονο), η μοναδική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η πλειάδα  γαστρονομικών και εναλλακτικών επιλογών διασκέδασης.Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το πραγματικά υψηλό και μοναδικό επίπεδο υπηρεσιών σε όλους τους τομείς (beach bar, hotels villas, service ,restaurants, accommodation, bars).Ως αποτέλεσμα έχει  να προσελκύσει και μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας ελίτ του τουρισμού.  Τέλος η φιλόξενη νοοτροπία των ντόπιων χαρίζει μια διαφορετική νότα στο κοσμοπολίτικο νησί!

Εσένα τι  είναι αυτό που σου αρέσει πιο πολύ στο νησί;

Η δυνατότητα να επιλέξεις πως να περάσεις τις διακοπές σου στο νησί.  Η παρεξηγημένη για κάποιους Μύκονος  και γνωστή  ως party island δεν είναι η πραγματική εικονα. Ναι το νησί  έχει 24 ώρες ζωή, ναι γίνονται μεγάλα event και party, ναι κάθε μέρα έχει πολυκοσμία και ένταση σε bar and beach bars . Παρόλα αυτά είναι επιλογή  του επισκέπτη να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο διακοπών. Υπάρχει και το ήσυχο μέρος του νησιού. Καταπληκτικές παραλίες χωρίς οργανωμένα beach bar, μοναδικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα χωρίς υπερβολές, ώρες που μπορείς να κινηθείς ήσυχα στη χώρα και να απολαύσεις τις ομορφιές της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Αυτή η δυνατότητα επιλογής μου αρέσει στη Μύκονο.

Φετος ποσο διαφορετικα θα ειναι το καλοκαιρι στη Μυκονο;

Δυστυχώς η Μύκονος όπως και όλος ο κόσμος είναι αντιμέτωπη με την ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας του COVID-19. Ως εκ τούτου τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Ενα ποσοστό των επιχειρήσεων όλων των ειδών (εστιατόρια, ξενοδοχεία, bar) δεν θα ανοίξουν καθόλου ενώ οι υπόλοιποι ετοιμάζονται ευελπιστώντας να ανοίξουν οι πτήσεις από το εξωτερικό. Οι πληρότητες εικάζεται οτι θα κινηθούν  μεταξύ 40-60%. Ένα εντελώς διαφορετικό καλοκαίρι ετοιμάζεται να βιώσει το κοσμοπολίτικο νησί  των ανέμων.

Πως ήταν τα πράγματα πέρσι τέτοια εποχή και πως είναι φέτος;

Πέρσι τέτοια εποχή οι πληρότητες άγγιζαν το 80% ενώ φέτος είναι στο 0%.

Οι τιμές έχουν πέσει;

Λόγω της πολύ χαμηλής ζήτησης οι τιμές έχουν προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα και έχουν πέσει αισθητά.

Θα σύστηνες στους Σερραίους να κάνουν φέτος διακοπές στην Μύκονο;

Η Μύκονος λόγω της ιδιαιτερότητας του προορισμού  στηριζόταν κατά 85% σε τουρισμό από το εξωτερικό. Παρολαυτα φέτος θα ήταν θαυμάσια ευκαιρία για τους Έλληνες να κάνουν διακοπές σε προσιτές τιμές στο νησί των ανέμων. Οπότε ναι προτείνω στους Σερραίους να κάνουν διακοπές φέτος στη Μύκονο.

Φαίνεται πως το πρόγραμμα σου είναι φορτωμένο. Μένει καθόλου χρόνος για σένα ; 

Λόγω του επαγγέλματος έχω γνωρίσει και έχω κάνει φίλους σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια τα ταξίδια ανα τον κόσμο τείνει να γίνει ένα εθιστικό χόμπι. Όποτε βρίσκω λοιπόν ευκαιρία ταξιδεύω κυρίως στο εξωτερικό. Δεν λέω ποτέ όχι σε καλό φαγητό με καλή παρέα.

Δείτε περισσότερα για τον Βασίλη Τσιλιγγίρη εδώ: https://www.facebook.com/bill.tsili


Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.