Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Γιώργος Καπουτζίδης : Το μήνυμα του Σερραίου σταρ για την ημέρα κατά της ομοφοβίας

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας.

 

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος επικοινωνεί με όλους με τον δικό του τρόπο μέσα από το προφίλ του στο Instagram, δείχνοντάς μας όμορφες εικόνες αλλά και τα βιβλία που κατάφερε να διαβάσει όλες αυτές τις ημέρες.

Σήμερα τον εντυπωσίασε και τον εξέφρασε το δημόσιο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της Ομοφοβίας κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν.

 

«Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας.

Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος προσώπων λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση».

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.