Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Γιάννης Τζιώνης: Το success story ενός Σερραίου στο νησί των Ιπποτών! (ΦΩΤΟ)

Τον Γιάννη τον ξέρω πολλά χρόνια. Τον γνώρισα στις Σέρρες χρόνια πριν όταν έτυχε να δουλέψουμε μαζί σε ένα νυχτερινό μαγαζί...

Θυμάμαι έντονα την εργατικότητά του , την κοινωνικότητά του ,  την φιλομάθειά του ,  την αγάπη του για ότι έκανε. Μιλούσε με πάθος για τους παραδοσιακους χορους και έλεγε με καμάρι πως είναι Βλάχος με κάθε ευκαιρία.  Με ένα χαμόγελο μόνιμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του δούλευε και το απολάμβανε κάνοντας όνειρα για το μέλλον.  Μου φάνηκε αναμενόμενο όταν έμαθα πως είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στο όμορφο νησί της Ρόδου. Από εκεί διηγείται την ιστορία του στα serraikanea.gr ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥAπό πού κατάγεσαι; 

Γεννήθηκα στη Σέρρες όπου και μεγάλωσα και σπούδασα μέχρι την ηλικία των 26. Πριν από 20 χρόνια δηλαδή καθώς τώρα είμαι 46. Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Σερρών Οικονομικά και μία ιδιωτική σχολή πληροφορικής ετήσια.


Πώς πήρες την απόφαση να φύγεις από τις Σέρρες και πως βρέθηκες στην Ρόδο; 

Το 2001 αφού είχα χάσει τον πατέρα μου και έπειτα από προτροπή του θείου μου Τζιώνη Ευθύμη  και του επίσης θείου μου  Καντζιούρα Γιώργου αποφάσισα να έρθω στη Ρόδο αφού πρωτίστως είχα διοριστεί σαν αναπληρωτής καθηγητής. Εγώ δεν ήθελα αρχικά διότι αγαπούσα και αγαπώ τη Σέρρες αλλά είπα να δοκιμάσω τουλάχιστον για μια σχολική χρονιά.


Πώς ήταν η κατάσταση για σένα τότε; Συνάντησες δυσκολίες όντας σε ξένο μέρος; 

Η προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη καθότι είμαι κοινωνικός σαν άνθρωπος και έμαθα να κάνω οποιαδήποτε δουλειά στη ζωή μου.

Το καλοκαίρι βρήκα δουλειά στο καλύτερο beach bar του Φαληρακίου CHAPLIN'S και επειδή γνώριζα καλά τη δουλειά έβγαζα πολλά χρήματα και είχα πολύ καλό πόστο. Όλη η Elite της Ρόδου περνούσε από εκεί και ήταν για μένα ότι καλύτερο από γνωριμίες.

Το χειμώνα δυστυχώς μας έπαιρναν σαν ωρομίσθιους καθηγητές στο σχολείο λόγω έλλειψης κονδυλίων. Ταυτόχρονα όμως δούλευα στα ΙΕΚ και σε προγράμματα επιμόρφωσης της Νομαρχίας και γνώρισα πολλούς Δημοσίους Υπαλλήλους και πολλούς Ροδίτες. Το 2006 έκανα τη δική μου επιχείρηση ένα ΚΔΒΜ1 και κέντρο ξένων γλωσσών στο αεροδρόμιο κοντά και ο λόγος ήταν ότι  ήμουν η μοναδική επιχείρηση στην περιοχή με πιστοποιήσεις. Το κόστος ήταν πολύ μεγάλο και ειδικά τον πρώτο χρόνο δυσκολεύτηκα πολύ. Λόγω του επαγγελματισμού, της κοινωνικότητας και των πιστοποιήσεων που έφερα σε συνεργασία ακόμη και με πανεπιστήμια του εξωτερικού, η επιχείρηση άντεξε μέχρι και σήμερα. Σίγουρα όλες οι εποχές δεν ήταν καλές οικονομικά. Ασχολήθηκα και με το εμπόριο αντηλιακών και με παραφάρμακα τα καλοκαίρια.


Ταυτόχρονα με την επαγγελματική σου δραστηριότητα συνέχισες τις σπουδές; 

Ταυτόχρονα τελείωσα την ΑΣΠΑΙΤΕ και δύο μεταπτυχιακά προγράμματα στο πανεπιστήμιο Αιγαίου΄Περιβαλλοντική Εκπαίδευση'  και στην Κύπρο 'Ειδική Αγωγή΄.


Πώς είναι η οικογενειακή σου ζωή; 

Είμαι παντρεμένος με Ροδίτισσα και έχω μία κόρη 7 ετών.


Σερραίοι υπάρχουν εκεί στην Ρόδο; 

Είμαι μέλος του συλλόγου Θεσσαλών και μέλος του συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ρόδου. Σύντομα θα ιδρύσω Σύλλογο Σερραίων.


Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σου επιτρέπουν να ανεβαίνεις στις Σέρρες όσο συχνά θα ήθελες;

Ανεβαίνω τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο.


Πώς ήταν οι μέρες της καραντίνας;

Την περίοδο της καραντίνας ήμασταν στο σπίτι.


Το φετινό καλοκαίρι θα είναι τελείως διαφορετικό από τα προηγούμενα. Πώς είναι η εικόνα φέτος; Συστήνεις την Ρόδο στους Σερραίους; 

Το καλοκαίρι στη Ρόδο φέτος θα είναι πολύ δύσκολο για τις τουριστικές επιχειρήσεις γιατί πολλές δεν θα ανοίξουν. Προτείνω ανεπιφύλακτα τη Ρόδο για διακοπές. Είναι  ένα υπέροχο μέρος με καλούς ανθρώπους. Ο χειμώνας προβλέπεται ακόμη δυσκολότερος αφού κατεξοχήν όλοι ασχολούνται με τον τουρισμό και δεν θα υπάρχει ρευστότητα.


Μένει χρόνος για χόμπι;

Τα χόμπυ μου είναι ο χορός(χόρευα και στο ΛΑΙΛΙΑ ΣΕΡΡΩΝ καθότι και Βλάχος), ποδόσφαιρο, γυμναστήριο και ταξίδια.


Η επιστροφή στις Σέρρες είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σου; 

Για να γυρίσω στη Σέρρες το βλέπω σαν όνειρο αυτή τη στιγμή λόγω οικογένειας και επαγγελματικής αποκατάστασης. Ίσως στα γεράματα!!!!


Δείτε περισσότερα για τον Γιάννη Τζιώνη εδώ: https://www.facebook.com/giannis.tzionis

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.