Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επανακυκλοφορεί το σουξέ «Σ’ αγαπάω μ’ ακούς» του Σερραίου Γιώργου Σαλαμπάση!

Ήταν 38 χρόνια πριν όταν το τραγούδι «Σ' αγαπάω μ' ακούς» του Γιώργου Σαλαμπάση έγινε μεγάλο σουξέ και απογείωσε την καριέρα του Σερραίου τραγουδιστή που κατάγεται από το Κουβούκλιο...Της Ελένης Λαζάρου

Σε μία εβδομάδα από σήμερα η μεγάλη επιτυχία της δεκαετίας του 80 επανακυκλοφορεί αλλά σε τελείως διαφορετική έκδοση. Με ενορχήστρωση που θα το κάνει και πάλι σουξέ που θα ξεσηκώνει τους νέους και θα χορεύεται στα clubs. 

Του ζήτησα να μιλήσει στα SerraikaNea.gr για την απόφασή του να ξαναπεί το τραγούδι που άλλαξε την ζωή του αλλά και το τι κάνει σήμερα στην ζωή του. Μόλις του είπα πως κατάγομαι από τις Σέρρες ενθουσιάστηκε: “Έχω τρέλα με τις Σέρρες και τους Σερραίους. Εννοείται θα σου δώσω συνέντευξη” μου είπε χαμογελώντας. Έτσι ένα βράδι βρεθήκαμε σε ένα καφέ κοντά στην λεωφόρο Κατεχάκη και τα είπαμε σαν φίλοι. Μου είπε πως αυτή την περίοδο τραγουδάει, γράφει και τις Κυριακές ψέλνει στον Άγιο Κωνσταντίνο στη Γλυφάδα. Μου διηγήθηκε και την ιστορία του. Πως ξεκίνησε από τα πανηγύρια των Σερρών και τα Δειλινά του Μαυρομάτη κι έφτασε να αποθεώνεται στις μεγάλες πίστες της Αθήνας. Μιλήσαμε με αγάπη και νοσταλγία για τον τόπο μας και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος από την επαρχία όταν αναζητά μία καλύτερη τύχη στην μεγαλούπολη της Αθήνας.


Θυμάμαι  μία συνέντευξη που είχατε  δώσει στην Ναταλία Γερμανού. Κάποια στιγμή η δημοσιογράφος σας  ανέφερε πως το συγκεκριμένο τραγούδι το ερμήνευσαν και άλλοι. Τότε χαμογελάσατε  και της είπατε “ μαγευτικά όμως το είπε μόνο ο Γιώργος Σαλαμπάσης”. Το υποστηρίζετε ακόμη αυτό;

Χα χα. Μπορεί τότε το σχόλιό μου να έβγαζε μία δόση εγωισμού αλλά πιστεύω πως είναι αλήθεια. Γιατί και αυτός ο Σαλαμπάσης που έχετε τώρα μπροστά σας πάλι δεν μπορεί να το πει καλύτερα από τον Γιώργο Σαλαμπάση του 1982 γιατί τότε το τραγούδι ήταν παρθενικό και αυθεντικό. Για την νέα εκτέλεση προσπάθησα  να αντιγράψω τον Γιώργο Σαλαμπάση του τότε ακούγοντας το τραγούδι ξανά και ξανά. Όμως διαπίστωσα πως αλήθεια τότε ειπώθηκε μαγευτικά. 

Τι εννοείτε; Αφού είστε ο ίδιος τραγουδιστής….

Ναι αλλά τώρα δεν υπάρχουν τα συναισθήματα που υπήρχαν τότε...Θα την διαπιστώσουν όλοι την διαφορά του τότε με του τώρα. Τώρα μπορεί τεχνικά να είναι καλύτερο αλλά τότε υπήρχαν πιο έντονα ο έρωτας και η τρυφερότητα…

 

Συνεχίζετε να πιστεύετε στην δύναμη αυτού του τραγουδιού;

Ναι όπως την πρώτη φορά. Έχει μεγάλη δύναμη το σύνθημα “είμαι μόνος μ`ακούς;” γιατί και ο νέος άνθρωπος και ο μικρός όταν είναι μόνοι νιώθουν μεγάλο πόνο και τους λείπει  το άλλο τους μισό. 

 

Πώς πήρατε την απόφαση να το τραγουδήσετε πάλι 38 χρόνια μετά; 

Η αλήθεια είναι πως σε όλα αυτά τα χρόνια μου πρότειναν πολλές φορές να κάνουμε μία διασκευή. Αρνιόμουν πεισματικά . Πίστευα πως αν πειράξεις την Τζοκόντα θα την χαλάσεις. Φοβόμουν λοιπόν να την πειράξω. Ο λόγος που το τόλμησα είναι για να επηρεάσω όσο μπορώ τους νέους. 

Το ΜΟΝΟΣ Μ`ΑΚΟΥΣ είναι όλη η ιστορία ,ότι είμαστε όλοι αδέρφια και άνθρωποι. Να φανταστείτε πως κάθε Χριστούγεννα αυτόν τον στίχο τον κάνω προσευχή στον Χριστό. Χωρίς την αγάπη του Χριστού είμαστε όλοι μονοι.

Σε ποιους απευθύνεται το «Σ' αγαπάω μ' ακούς»;

Στους νέους 

 

Στην κόρη σας άρεσε; Τι σας είπε; 

Ξετρελάθηκε. Και ή ίδια και όλες οι φίλες της. 

 

Άκουσα στο διαδίκτυο κι ένα υπέροχο τραγούδι που γράψατε  για την κόρη σας….

Είναι η πηγή της έμπνευσής μου και είναι αφιερωμένο στα γενέθλιά της. Έχει τίτλο “κόρη μου” και το εμπνεύστηκα από το “Γιε μου” του Απόστολου Καλδάρα και του  Σταμάτη Κόκοτα. 

Πιστεύω ότι η εποχή μας είναι πολύ στείρα σε νοήματα και ευαισθησίες κι εμάς που  μας δίνεται ένα βήμα πιστεύω πως έχουμε υποχρέωση να αρθρώσουμε έναν λόγο μέσα από το καλλιτεχνικό μας έργο και να περάσουμε κάποια μηνύματα. Το τραγούδι “κόρη μου” είναι κάτι τέτοιο.  Γιατί τα παιδιά μας ζουν σε μία εποχή που μας νοιάζει πρώτα από όλα το τομάρι μας. 

 

Στο διαδίκτυο άκουσα κι ένα άλλο τραγούδι σας γεμάτο παράπονο. Για την Μακεδονία.

Ναι είναι “το παράπονο του Μακεδόνα” το οποίο το έγραψα την περίοδο που διοργανώνονταν τα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και μέσα σε λίγες μέρες είχε δεκάδες χιλιάδες προβολές στο you tube.  Τότε με προσέγγισαν πολλοί για να το δημοσιεύσουν αλλά δεν προχώρησε επειδή δέχτηκα απειλές. Το τραγούδι αυτό αποτυπώνει όλα μου τα συναισθήματα για την Μακεδονία. Είναι ο πόνος του Μακεδόνα. 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.