Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Η Κανέλλα από το Αίγιο που στέλνει κουλουράκια κανέλλας στις Σέρρες

Την Κανέλλα την γνώρισα τυχαία πριν από 3 χρόνια κάνοντας ρεπορτάζ για το φεστιβάλ μελιού για νέους πτυχιούχους ανθρώπους που αντί να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό μένουν στον τόπο τους και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

1x1

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Στον πάγκο της με τράβηξε η μυρωδιά της κανέλλας από τα κουλουράκια  αλλά και τα όμορφα βαζάκια με χειροποίητα γλυκά που έκανε η ίδια αλλά και άλλοι παραγωγοί από τον τόπο της . Στην συνέντευξη που της είχα πάρει τότε μου μίλησε με αγάπη , ενθουσιασμό κι αισιοδοξία για αυτό που κάνει . Τρία χρόνια μετά με βρήκε στο facebook και μου ζητούσε tips για την επίσκεψη της στις Σέρρες. “Πως και θα πας στις Σέρρες;” την ρώτησα. “Γνώρισα μία καταπληκτική παρέα γυναικών από τον τόπο σου που ξετρελλάθηκαν με τα κουλουράκια μου και με κάλεσαν στο χωριό τους. Έτσι προγραμματίζοντας το ταξίδι μου είπα να σε ρωτήσω που να βγω για να περάσω καλά και ποια αξιοθέατα να δω”. Κάπως έτσι πιάσαμε την συζήτηση και μου είπε την ιστορία της για τα serraikanea.gr 


Από που κατάγεσαι; Καταγόμενη από τη πελοπόννησο γενια προς γενιά πισω.... Μεγάλωσα στο Διακοφτο Δήμο Αιγίου ... Όπου κ ολοκλήρωσα τελειώνοντας το ενιαίο λύκειο... εκεί διεκδικώντας το μεροκάματο στην εφηβεία μου ως πωλητρια σε καταστήματα της περιοχής προωθώντας τρόφιμα μετακόμισα στα Καλάβρυτα  συνεχίζοντας ως υπάλληλος(πωλήτρια) παραδοσιακών τοπικων προϊόντων της περιοχής...εκει αναγνωρίστηκα από μεγαλοπαραγωγούς κ μου ζητήθηκε να τους ακολουθήσω σε πανελλαδικές εκθέσεις.. 


Και πως προέκυψαν τα κουλουράκια κανέλλας; 


Το μικρόβιο για δική μου επιχείρηση ξεκίνησε... Μετά από πολυετή εμπειρία στο χώρο της προώθησης πέρασα το κατώφλι της εφορίας το 2018 με έδρα το Αίγιο αυτή τη φορά κ η μεταπώληση έγινε η αρχή της χονδρικής πώλησης προϊόντων που αφορούν την κανέλλα... Παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού από τοπικούς παραγωγούς.. Κουλουράκια μόνο με ελληνικά συστατικά αναγραφαν πλέον το όνομα μου ΚΑΝΈΛΛΑ... πιο συγκεκριμένα ΚΑΝΈΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΣΥΝΤΑΓΉ.. όπως ς είναι κ ο νόμιμος τίτλος μου..


Και πως έφθασαν τα κουλουράκια σου στις Σέρρες; 


Το όνομα μου έγινε ανάρπαστο κ οι προσκλήσεις για συζητήσεις στο εμπόριο με έφθασαν στις Σέρρες… Σε μία έκθεση γνώρισα μία παρέα γυναικών από ένα χωριό των Σερρών κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.  Οι άνθρωποι εκεί είστε πολύ επικοινωνιακοί Θυμάμαι με καταίγισαν με ερωτήσεις για τα κουλουράκια, την συνταγή αλλά και για μένα προσωπικά . Η συμπάθεια ήταν αμοιβαία και κρατήσαμε επαφές. Γίναμε φίλες. Έχουν έρθει εκδρομή στο Αίγιο για να πάρουν κουλουράκια από εμένα αλλά κι εγώ τους τα στέλνω με κούριερ. Έτσι με κάλεσαν να έρθω στην πόλη σας για εκδρομή. Και ανυπομονώ να δω τις Σέρρες από κοντά. Ξέρω πως έχετε πολλά και πεντανόστιμα παραδοσιακά προϊόντα και ίσως αναλάβω την προώθηση κάποιων από αυτά. Με έχει συνεπάρει  το μεράκι των Σερραίων για ομαδική δουλειά κ συνεργασία.. 


Μετάνιωσες που έκανες την επιλογή να μείνεις στον τόπο σου; 


Θέλω να προσθέσω ότι καμία δουλειά δεν είναι εύκολη.... Οι συνθήκες εργασίες ειναι καθορισμένες αυστηρά από το τρόπο που θέλουμε να εργαστούμε με μεθοδικοτητα.. Τέλος ως νέος ανθρωπος βιάζομαι να κάνω όνειρα αλλά μέσα από αυτή τη δουλειά γνώρισα την υπομονή και  την επιμονή... Την θέληση.. Το να τα εγκαταλείψω είναι εύκολο γιατί τα (χαστούκια) καλύπτουν μεγάλο ποσοστό της καθημερινότητας μου στον επαγγελματικό τομέα... Όμως είμαι αισιοδοξη

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.