Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Lifestyle

Αθανασία Βούλτσιου: Η Σερραία του MEGA που λατρεύει τους αριθμούς και τα ταξίδια! (ΦΩΤΟ)

Όταν είχα πάει για πρώτη φορά στο MEGA το 2005, όποιος με ρωτούσε από που είμαι κι έλεγα πως κατάγομαι από τις Σέρρες μου απαντούσε με ενθουσιασμό: “εδώ έχουμε και άλλη μία Σερραία. Την Αθανασία! Στην Οικονομική Διεύθυνσή!”. Εννοείται πως την αναζήτησα αμέσως...

Την βρήκα πίσω από το γραφείο της, χαμογελαστή και λαμπερή με την φινέτσα της Σερραίας. Με υποδέχθηκε εγκάρδια και μου πε πως όποτε χρειαζόμουν κάτι θα ήταν εκεί να με βοηθήσει. Μιλήσαμε για τις Σέρρες, το Ψυχικό που είναι το χωριό της, βρήκαμε κοινούς γνωστού, γελάσαμε και αναπτύξαμε μία οικειότητα που με έκανε να νιώσω άνετα μέσα στο επιβλητικό κτίριο της Μεσογείων όπου έμελλε να περάσω 11 χρόνια και η Αθανασία περισσότερα.

Της ζήτησα να μου πει την ιστορία της για τα SerraikaNea.gr. Δέχτηκε με χαρά….


ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ


Η Αθανασία κατάγεται από το Ψυχικό. Είναι η δεύτερη από τις 3 κόρες της οικογένειάς της.  Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση επειδή όμως από μικρή την μάγευαν τα μαθηματικά και οι αριθμοί τελικά ασχολήθηκε με αυτούς. Δούλεψε για πολλά χρόνια στην οικονομική διεύθυνση του MEGA και συνεχίζει να “κρατά στα χέρια της” τα οικονομικά μεγάλων εταιριών…..


Πώς προέκυψαν τα λογιστικά στη ζωή σου ενώ σπούδασες στην Νομική;

Πάντα μου άρεσαν οι αριθμοί. Μου ταίριαζαν περισσότερο. Οικονομικά ήθελα να περάσω. Αλλά όπως θυμάσαι τα χρόνια που εμείς συμπληρώναμε το μηχανογραφικό μας το σύστημα ήταν διαφορετικό. Το συμπληρώναμε Μάρτιο δίχως να χουμε ιδέα πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις. Έτσι τα δήλωσα με την σειρά. Πρώτα οι σχολές της Αθήνας και μετά της Θεσσαλονίκης. Ενώ μέσα μου προτιμούσα την βιομηχανική της Θεσσαλονίκης. Έγραψα όμως πολύ καλά και πέρασα Αθήνα...Τελικά όμως η ζωή τα φερε έτσι και έκανα αυτό που ήθελα ...


Από τις Σέρρες έφυγες δηλαδή λόγω σπουδών;

Ναι, έτσι είναι. Έφυγα όταν πέρασα το Πανεπιστήμιο. Τελείωσα μέσα σε 4 χρόνια.


Η Αθήνα πώς φάνταζε στα μάτια μίας Σερραίας 17,5 χρονών;

Αρχικά δεν μου άρεσε. Την βρήκα πολύ απρόσωπη πόλη. Κια τους ανθρώπους πολύ αποξενωμένους. Και ο ρυθμός της ζωής τους δεν είχε καμία σχέση με τον δικό μας στις Σέρρες, ακόμα και στην Θεσσαλονίκη….


Έμεινες όμως και μετά τις σπουδές….

Υποχρεωτικά. Έπρεπε να βρω δουλειά. Αν ήθελα να επιστρέψω στις Σέρρες δεν είχα καία επαγγελματική προοπτική. Εκτός αν έμπαινα στο δημόσιο ή σε κάποια τράπεζα. Δεν προβλεπόταν όμως αυτό. Έτσι η μόνη μου επιλογή για να βρω δουλειά ήταν να μείνω Αθήνα.


Βρήκες εύκολα;

Βρήκα κατευθείαν σε λογιστήριο...Έτσι έγινε η πρώτη -και καθοριστική επαφή με τα οικονομικά. ‘Ηταν σε μία εταιρία που έκανε σεμινάρια δημόσιας διοίκησης. Και έτσι έμεινα στα λογιστικά και στην Αθήνα.


Στο MEGA πως βρέθηκες;

Αφού έκλεισα τον κύκλο μου στην εταιρία με τα σεμινάρια άρχισα να ψάχνω άλλη δουλειά και να στέλνω βιογραφικά σε εταιρίες συμβούλων. Μία μεγάλη εταιρία με κάλεσε και μου πρότεινε δύο θέσεις. Και οι δύο εντυπωσιακές. Η μία ήταν στο MEGA και η άλλη στην Forthnet multichoice. Πέρασα από τις συνεντεύξεις. Με ήθελαν και στις δύο. Επέλεξα το MEGA. Κι έπιασα δουλειά στην Οικονομική του διεύθυνση.


Το περίμενες ποτέ ξεκινώντας από τις Σέρρες πως θα δούλευες στο MEGA;

Όχι! Ποτέ! Όχι τόσο λόγω του αντικειμένου. Ξέρω άλλωστε  πως κάθε επιχείριση-με ότι και αν ασχολείται- δεν υφίσταται αν δεν έχει οικονομική διεύθυνση.  Μου φαινόταν ωστόσο εξωπραγματικό. Τις πρώτες μέρες ήμουν ενθουσιασμένη. Θυμάμαι ακόμα κάτι και γελάω. Όταν μου είχα κάνει το ραντεβού και μου ανακοίνωσαν πως θα με προσλάβουν ήταν 15 Μαρτίου. Με είχαν ρωτήσει σε πόσο καιρό μπορώ να ξεκινήσω. Ζήτησα 2 εβδομάδες για να παραδώσω τα βιβλία της προηγούμενης δουλειάς μου. Όταν σταμάτησα με έπιασε τρόμος. Συνειδητοποίησα πως ήταν 1η Απριλίου! Kαι σκέφτηκα: “Σπάσε πλάκα να παραιτούμαι από την δουλειά μου και να πρόκειται για φάρσα και να μην με πάρουν!” . Ευτυχώς αποδείχθηκε πως δεν ήταν φάρσα! ‘Εμεινα εκεί 18 ολόκληρα χρόνια. 19 αν υπολογίσουμε πως θεωρητικά εργάζομαι ακόμη εκεί με επίσχεση . Απλά από τον Απρίλιο του 2017 στάματησα να παρίσταμαι.


Το περίμενες πως θα κατέληγε έτσι το MEGA;

Όχι! ακόμα και τώρα που μιλάμε με συναδέλφους -επειδή αναπτύξαμε πολύ ισχυρούς δεσμούς και είμαστε φίλοι- λέμε πως πρόκειται για ένα κακό όνειρο, ένα ψέμμα αυτό που ζούμε. Πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα τελειώσει. Όποτε περνάω από την Μεσογείων και βλέπω έρημο το κτίριο που άλλοτε έσφυζε από ζωή  σφίγγεται η καρδιά μου. Πέρα από ότι έβλεπε ο κόσμος στις οθόνες του εγώ την εταιρεία την αγαπούσα. Πέρασα εκεί τα ωραιότερα και πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής μου. Δημιούργησα, δημιουργήθηκα, έκανα την οικογένειά μου….18 ολόκληρα χρόνια μέρα νύχτα μαζί με τους συναδέλφους. Το Mega ήταν το δεύτερο σπίτι μας…


Σε ρωτάω γιατί γνωρίζεις περισσότερα από πολλούς για τα οικονομικά του λόγω της θέσης σου.

Κανείς μας δεν το πίστευε. Τα οικονομικά του δεν ήταν τόσο άθλια  όσο άλλων εταιριών που συνεχίζουν να λειτουργούν. Το Mega δεν έκλεισε λόγω των οικονομικών του όπως ειπώθηκε. Πάιχτηκαν άλλα παιχνίδια. Το MEGA δεν είχε οικονομικές ατασθαλίες. Ήταν βιώσιμο και αυτό φάνηκε από το business plan που έκανε και η εταιρία ορκωτών λογιστών και από το business plan που ήταν έτοιμο όταν οι μέτοχοι ετοιμάζονταν να καταθέσουν για άδεια λειτουργίας  αλλά τελικά δεν το έκαναν. Το κανάλι μπορούσε να επιβιώσει ίσως με κάποιες αλλαγές. Όλοι προσαρμόζονται. Δεν είχε φτάσει στο τέρμα...


18 Χρόνια εκεί φαντάζομαι θα 'χες συναντήσει όλους τους επώνυμους….

Όλους. Όλοι οι ηθοποιοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι για να πληρωθούν έπρεπε να περάσουν από το λογιστήριο. Θυμάμαι μία παραμονή Χριστουγέννων που ήμουν στο κανάλι και είχα μαζί μου και την κόρη μου Εύα και μαζί με τους συναδέλφους στολίζαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο...Ήταν η περίοδος που ο Άκης Πετρετζίκης είχε αναδειχθεί νικητής στο 10 Μaster chef και όλοι μιλούσαν για αυτόν. Και η κόρη μου τότε ήταν ξετρελλαμένη μαζί του όπως όλα τα πιτσιρίκια. Βγήκαμε πολλές φωτογραφίες μαζί του. Ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για αυτήν.

Θυμάμαι επίσης που ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας  έβαλαν την κόρη μου να πει τα κάλαντα στην εκπομπή τους και την ειδε ο παππούς στο χωριό στις Σέρρες και ξετρελλάθηκε.

Έχω αμέτρητες αναμνήσεις!


Τί κάνεις αυτήν την περίοδο;

Ευτυχώς τα οικονομικά που έμαθα τόσα χρόνια με βοήθησαν να επιβιώσω. Μετά το mega βρήκα την αγορά σε άσχημη κατάσταση αλλά βρήκα δουλειά σε λογιστικό γραφείο. Με χαμηλότερο μισθό , αλλά έβαλα το κεφάλι κάτω και είπα θα τα καταφέρω. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν βρήκαν ακόμη δουλειά. Αλλά εγώ έκανα καλό κύκλο και βοήθησε και το αντικείμενό μου...


Οι Σέρρες σου λείπουν; Ανεβαίνεις συχνά;

Κατά παράδοξο τρόπο δεν μου λείπει πολύ η πόλη. Γεννήθηκα στην Γερμανία από γονείς μετανάστες και πήγα εκεί σε ηλικία 4 ετών κι έφυγα 17,5 (γιατί κέρδιζα χρονιά). Έχω και λατρεία με την θάλασσα κι έχω αναπτύξει  μία θεωρία ότι “πόλη δίχως θάλασσα δεν είναι ωραία πόλη”...

Στις Σέρρες ανεβαίνω συχνά...Πάσχα, Χριστούγεννα, καλοκαίρι ίσως και ενδιάμεσα τριήμερα. Μου αρέσει πολύ να φιλοξενώ και φίλους από την Αθήνα και να τους δείχνω τις ομορφιές του τόπου μας. Την λίμνη της Κερκίνης, το Σπήλαιο της Αλιστράτης ενώ τους πηγαίνω και στην Θάσο.


Θα πήγαινες να ζήσεις ποτέ μόνιμα στις Σέρρες;

ΌχιΕνώ όπως σου είπα αρχικά δεν μου άρεσε καθόλου η Αθήνα τώρα δεν το διανοούμαι να φύγω από εδώ. Μάλιστα εγώ είμαι η αιτία που έφυγαν από το χωριό και οι δύο αδερφές μου. Τις συμπαρέσυρα. Και οι δικοί μου μου το χρεώνουν...χα χα!


Πέρα από την δουλειά, τι κάνεις για σένα;

Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Θα έλεγα πως είμαι “ταξιδιάρα ψυχή”. Όνειρό μου είναι να έχω οικονομική άνεση να γυρίσω όλο τον κόσμο. Μου αρέσει πολύ επίσης η γυμναστική, το καλό φαγητό και η καλή παρέα. Δεν θέλει πολλά ο άνθρωπος για να ναι ευτυχισμένος. Ανθρώπους που να δείχνουν ενδιαφέρον στις δυσκολίες του και να χαίρονται με τις χαρές του...

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.