Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινό” του AΝΤ1

και μίλησε για τη ζωή του, τη σύζυγό του Βασιλική Μιλλούση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του για το metoo.

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Ρίο αποκάλυψε ότι δέχθηκε ακόμα και κατάρες για τα παιδιά του, αλλά επισήμανε για μία ακόμη φορά, ότι ήταν απλώς μία κακή διατύπωση της σκέψης του.

Για τη Βασιλική Μιλλούση: «Δεν ξέρω πόσο περισσότερο μπορώ να ενωθώ με την Βασιλική. Πέρα από αγαπημένο ζευγάρι, με την Βασιλική είμαστε και «αδελφές ψυχές», έχει κάνει πάρα πολλά για μένα, το έχω πει και δημοσίως πολλές φορές αυτό…

Είχαμε χωρίσει για ένα διάστημα για 3-4 μήνες, είναι δύσκολο να συμβαδίσεις στον πρωταθλητισμό. Η Βασιλική έκανε πρώτη νύξη κι εγώ ένιωθα ότι χρειαζόμαστε χρόνο κι όταν κατάλαβα ότι έχω σοβαρές πιθανότητες να τη χάσω. Στα μισά του καλοκαιριού συνειδητοποίησα έχασα τον στόχο μου χωρίς τη Βασιλική».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν επεισοδιακοί έτσι κι αλλιώς, λόγω του κορονοϊού. Αντί να πάμε πολύ νωρίς στο Ολυμπιακό Χωριό για να συνέλθουμε από το μακρύ ταξίδι, πήγαμε βάσει πρωτοκόλλου μόλις 4 ημέρες πριν από τους προκριματικούς αγώνες. Μία ημέρα πριν από τον προκριματικό αγώνα, άκουσα ένα «κρακ» στο χέρι μου και σε αυτό οφείλεται η επέμβαση που έκανα πριν από λίγο καιρό. Υπό τέτοιες συνθήκες έκανα δέκα ημέρες διπλές προπονήσεις. Λυπήθηκα πολύ που δεν πήρα το χρυσό μετάλλιο, αλλά και ανακουφίστηκα, καθώς λυτρώθηκα από όλο αυτό».

Για το σάλο με τις δηλώσεις του για το Metoo: «Εγώ αντιλήφθηκα την ίδια στιγμή ότι ήταν λίγο πιο έντονο. Διατυπώθηκε λάθος η σκέψη μου, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος με γνωρίζει λίγο ως άνθρωπο, θα γνωρίζει το ότι είμαι πάντα μπροστά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με οποιαδήποτε ευπαθή κοινωνικά ομάδα. Πέρα του ότι ζήτησα με όλη μου την καρδιά συγγνώμη, σαφώς είμαι κατά της βίας, οποιασδήποτε μορφής. Δώσαμε πολλή περισσότερη σημασία από ό,τι θα έπρεπε σε αυτό το λάθος σε σύγκριση με το πόσο δίπλα είμαι σε οτιδήποτε συμβαίνει.

Γνωρίζετε πολύ καλά τι μπορεί να συμβαίνει στα social media. Δέχτηκα την κριτική, αναγνωρίζοντας το λάθος, όπως ακούστηκε. Καλώς τη δέχτηκα. Όταν βγαίνεις και λες κάτι δημόσια, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς την κριτική. Βέβαια δεν μπορώ να δεχτώ και με ενόχλησε ότι έγραφαν κατάρες για τα παιδιά μου, ενός και δύο χρονών. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

Θες να κρίνεις αυτό που είπα; Το δέχομαι, καλώς. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να μη με γνωρίζεις και να κάτσεις και να με κράξεις τόσο άδικα με κατάρες εμένα και την οικογένειά μου. Εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω, δε θα μου πήγαινε το χέρι».

Πηγή: enikos.gr