Συνεχίζονται οι πρωτοφανείς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που ενορχηστρώνει προσωπικά ο πρωθυπουργός προκειμένου να συγκαλύψει τις παρακρατικές μεθόδους παρακολούθησης του δημοσιογράφου κ Κουκάκη, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ Ανδρουλάκη και όσων άλλων πολιτών και πολιτικών παρακολουθήθηκαν για «εθνικούς λόγους» ώστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να γνωρίζει τις κινήσεις τους.

Οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού εμπλεκόμενων μαρτύρων από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η επίκληση του απορρήτου ώστε να μην απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα, η συζήτηση επί απορρήτου πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής, η μεθόδευση ώστε ο πρωθυπουργός να απουσιάζει από την συζήτηση στη Βουλή ώστε να μην «είναι στο κάδρο», αποτελούν μια πρωτοφανή προσβολή του ίδιου του πολιτεύματος.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις παράνομες παρακολουθήσεις και ως «πολιτικός στρουθοκάμηλος» νομίζει ότι κρυπτόμενος θα αποφύγει τη λογοδοσία και την απόδοση ευθυνών για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο.

Το γεγονός ότι τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα» «κουράστηκαν» από το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα τον διασώσει ούτε βέβαια θα «εξαφανίσει» τις ευθύνες που έχει.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρά την προσπάθεια συγκάλυψης, είναι υπαρκτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύεται ότι όταν γίνει κυβέρνηση θα συνεχιστεί η διερεύνησή του για να αποκαλυφθούν και να αποδοθούν οι όποιες ποινικές και πολιτικές ευθύνες υπάρχουν.