Μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση στο Ηράκλειο. Τόσο ακίνητα για φοιτητές όσο και μεγαλύτερα ακίνητα για οικογένειες είναι δυσεύρετα έως ανύπαρκτα. Και στις περιπτώσεις που υπάρχουν, οι τιμές είναι στην κυριολεξία απλησίαστες!

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω airbnb και άλλων πλατφορμών, έδωσε την χαριστική βολή, σε μία αγορά που ήταν ήδη περιορισμένη, καθώς η πολυετής κρίση “φρέναρε” την οικοδομική ανάπτυξη.

Το πρόβλημα αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν φοιτητές από άλλες περιοχές της χώρας που πέρασαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης και αναγκάστηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να εξασφαλίσουν την διαμονή τους στο νησί.

Την ίδια ώρα, το πρόβλημα διογκώνεται αυτή την περίοδο, με τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που θα εργαστούν στο Ηράκλειο τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως δήλωσε στο Ραδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης, σπίτια δεν υπάρχουν, τα 70 ευρώ την ημέρα για διαμονή στο ξενοδοχείο είναι πάρα πολλά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που κοιμούνται στο αυτοκίνητο, και άλλοι, στα νότια του νομού Ηρακλείου, στην παραλία!

«Είναι πολύ θετικό το ότι έγιναν χιλιάδες προσλήψεις και έρχονται νέοι συνάδελφοι στο νομό για να εργαστούν, όμως κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ότι αυτοί οι νέοι εκπαιδευτικοί όταν έρχονται στο Ηράκλειο και απλά δεν βρίσκουν σπίτι, και όταν βρούν, τους ζητούν 400 ευρώ για μία τρύπα. Όταν ένας εκπαιδευτικός έρχεται από την άλλη άκρη της Ελλάδας για να δουλέψει, έχει μισθό 750-800 ευρώ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα ποσά. Οπότε καλές οι προσλήψεις αλλά είναι ορατό το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να φύγουν, γιατί απλά δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Πηγή: ekriti

Πηγή: skai.gr