Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Δεν αλλάζουν οι τιμές στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων

Στο 50ό της τεύχος, η CITIZEN ταξιδεύει στην Ειδομένη και καταγράφει εικόνες και μαρτυρίες από τον καταυλισμό που έχει προσελκύσει την προσοχή ολόκληρης της Ευρώπης, αποτελώντας το σήμα κατατεθέν του προσφυγικού ζητήματος. Ακόμα, διαβάστε για το φιλανθρωπικό Bazaar για το νεαρό Παύλο και τη στήριξη των συμπολιτών μας, καθώς και όλα τα δεδομένα για την τουριστική κίνηση στο νομό μας, από τις αρχές του 2016 και μετά...

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

του Πασχάλη Μαντζαρίδη

Σταθερές κρατά τις τιμές στα αστικά λεωφορεία στις Σέρρες η διοίκηση των ΚΤΕΑΛ παρά τις νέες αυξήσεις που έχουν επιβληθεί σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας από τις αρχές του 2016. Έτσι, οι τιμές των αστικών συγκοινωνιών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών έχουν διατηρηθεί στα επίπεδα του 2015, με τελευταία αύξηση να έχει προσαρμοστεί στα τιμολόγια του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών το Σεπτέμβριο του 2015. «Είχαμε αυξήσει κατά 8,5% τις τιμές των εισιτηρίων αλλά ακόμα και τότε, στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, οι αυξήσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ήταν πολύ μεγαλύτερες» τονίζει ο Βασίλης Κιγινδής, πρόεδρος των ΚΤΕΑΛ Σερρών.

Πάντως, ο κ. Κιγινδής διατυπώνει παράπονα για την αύξηση της φορολογίας στις αστικές συγκοινωνίες, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση αυξάνει το κόστος των συγκοινωνιών, αφού από το 13% του ΦΠΑ που ίσχυε μέχρι πρότινος στα αστικά λεωφορεία, πλέον ισχύει το 23%, κάτι που αύξησε τις τιμές αναπόφευκτα».

Εντούτοις, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρχές του 2016, παρατηρείται αύξηση της κίνησης ως προς τους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών, εφόσον έχουν πληθύνει οι επιβάτες στα αστικά λεωφορεία κατά 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά, ειδικά στις συγκοινωνίες εκτός της πόλης των Σερρών ή των πιο απομακρυσμένων περιοχών της.

Ο κ. Κιγινδής αποδίδει αυτή την αύξηση τόσο στην έντονη παρουσία της ανεργίας όσο και στην επιβολή των capital controls, αφού όπως υπογραμμίζει «οι άνθρωποι θέλησαν να γλιτώσουν 4-5 ευρώ καθημερινά λόγω της βενζίνης, ειδικά αν κάνουν μεγάλες αποστάσεις, και η έλλειψη χρημάτων τους έχει στρέψει σε ένα οικονομικό μέσο μεταφοράς όπως το αστικό λεωφορείο».

Αναφορικά με το πώς μεταβάλλεται η τιμή αναλογικά με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, η νομοθεσία ορίζει πως υπάρχει αύξηση κάθε 6 χιλιόμετρα, κανονισμός που τηρείται και στην περίπτωση, φυσικά, των αστικών λεωφορείων εντός κι εκτός Σερρών. Αναλυτικά, οι ισχύουσες τιμές των αστικών συγκοινωνιών:

 

Για τις γραμμές εντός πόλης:

1.20 ευρώ- το «ολόκληρο» εισιτήριο

0.60 ευρώ- το εισιτήριο μαθητών/φοιτητών/πολυτέκνων

Δωρεάν για τα Α.ΜΕ.Α. με την επίδειξη του αντίστοιχου, ισχύοντος φυσικά, πάσο

2 ευρώ- το εισιτήριο δύο διαδρομών, χωρίς χρονικό περιορισμό για την ολοκλήρωση των διαδρομών

 

Για τις γραμμές προς Λευκώνα, Νεοχώρι, Οινούσα, Κωνσταντινάτο, Ν. Σούλι, Σκούταρι, Μονόβρυση

1.70 ευρώ-το «ολόκληρο» εισιτήριο

0.80 ευρώ – το εισιτήριο μαθητών/φοιτητών/πολυτέκνων

2.60 ευρώ – το εισιτήριο δύο διαδρομών, χωρίς χρονικό περιορισμό για την ολοκλήρωση των διαδρομών

 

Για τη γραμμή προς ΤΕΙ

1.50 ευρώ- έχει διάρκεια τεσσάρων διαδρομών, η κατηγορία αυτών των εισιτηρίων θα ισχύει ως τις 30 Ιουνίου

10 ευρώ- μηνιαία φοιτητική κάρτα που ισχύει ως τις 30 Ιουνίου

 

Για τη γραμμή προς ΤΕΦΑΑ

1 ευρώ- έχει διάρκεια δύο διαδρομών, η κατηγορία αυτών των εισιτηρίων θα ισχύει ως τις 30 Ιουνίου

20 ευρώ- μηνιαία φοιτητική κάρτα που ισχύει ως τις 30 Ιουνίου

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.