Κοινωνια

Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο συνέδριο με τίτλο «Ακαδημία Εθελοντών»

Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο συνέδριο με τίτλο «Ακαδημία Εθελοντών» που θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη της Γερμανίας στα πλαίσια του προγράμματος «Δημοκρατική ιδιότητα και συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά»...

Ο στόχος του προγράμματος «Δημοκρατική ιδιότητα και συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά» είναι να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν πλήρως στην οικοδόμηση της. Μέσω αυτού του προγράμματος, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διακρατικές ανταλλαγές και δραστηριότητες συνεργασίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αισθήματος ότι ενστερνίζονται κοινά ευρωπαϊκά ιδεώδη και ότι ενθαρρύνουν την διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υλοποιηθούν τέσσερα συνέδρια. Το πρώτο με τίτλο «Ακαδημία εθελοντών» θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη της Γερμανίας στις 8-10 Μαΐου 2015, στο οποίο θα συμμετάσχει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας κ. Καρπουχτσής Κωνσταντίνος.


docpie2.jpg

Τη δεύτερη εκδήλωση με τίτλο «Προώθηση των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης» θα την οργανώσει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον όμιλο Unesco Σερρών στις 26-27 Ιουνίου 2015 στις Σέρρες. Οι υπόλοιπες δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στην πόλη Smartno pri Litiji της Σλοβενίας το Σεπτέμβριο και τη Βερόνα της Ιταλίας τον Οκτώβριο. Η συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο παραπάνω πρόγραμμα αυξάνει τη δυνατότητα νέων συνεργασιών με Ευρωπαϊκούς Δήμους, ΜΚΟ και ερευνητικά ιδρύματα, στην πιο κατάλληλη περίοδο, δηλαδή κατά την έναρξη της προγραμματικής περιόδου 2014-2020. 

 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C