Κοινωνια

Σέρρες: Λαμπρή υποδοχή του Τιμίου Σταυρού και της Παναγίας του Όρους των Ελαιών (ΦΩΤΟ)

Σέρρες | Χρήστος Καναρόπουλος,,,

Η Εκκλησία του Χριστού, που παροικεί στις Σέρρες, για τον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, στο πλαίσιο μάλιστα των λατρευτικών ακολουθιών, που τελούνται με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό της συνάξεως των Παμμ. Ταξιαρχών, εφόρων και πολιούχων Σερρών, υποδέχθηκε σήμερα πανδήμως, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στις 5:30 το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών, το αγιώτατο απότμημα εκ του αυθεντικού Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας και την σεβασμία και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, προερχόμενα εξ Ιεροσολύμων.

Η υποδοχή των ιερών σεβασμάτων της πίστεώς μας, τα οποία εκόμισε ο Αγιοταφίτης Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης, έμπροσθεν της πλατείας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών.

Τα χαριτόβρυτα ιερά τιμαλφή υποδέχθηκε σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής των Σερρών με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, οι Αρχές του τόπου, αντιπροσωπείες των κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως και Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρά τους, καθώς και μεγαλο πλήθος ευσεβών χριστιανών, που προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και της Κυρίας Θεοτόκου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή, χορο­στάτησε στη Δοξο­λογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ομίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα για την φιλόστοργη παρουσία και σκέπη του Τιμίου Σταυρού και της Παναγίας στη ζωή και τον προσωπικό πνευματικό μας αγώνα αλλά και στην ένδοξο και μαρτυρική πορεία του Έθνους μας.

"Η ορθόδοξη πίστη και η παράδοση είναι δομικά στοιχεία της ιδιοπροσωπείας του έθνους των Ελλήνων. Η πίστη στον Χριστό, συντήρησε, διέσωσε και εδόξασε την Ελλάδα. Το έθνος των Ελλήνων είναι από της αυγής της ιστορικής του διαχρονίας ένθεον" είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και ευχα­ρί­στησε εγκαρδίως τον Μακ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο καθώς και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό, για την μεγίστη ψυχοστηρικτική αυτή ευλογία, την μεταφορά δηλαδή στην πόλη των Σερρών, του αγιωτάτου αποτμήματος εκ του αυθεντικού Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας και την σεβασμία και θαυματουργό Εικόνα της Παναγας του Όρους των Ελαιών

Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά θ. Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού. Να σημειωθεί πως τα αγιώτατα σεβάσματα, θα παραμείνουν για προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, έως την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

Πηγή: Romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C