Σέρρες: Στον αέρα η ασφαλής μετακίνηση στον Προμαχώνα

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι...
  • Μόνο μία από τις τρείς δεσμεύσεις που ανέλαβε η Εγνατία Οδός και η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έχει υλοποιηθεί- Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο της Τ.Κ του ακριτικού οικισμού Σπύρο Λεωνίδα
Σαράντα πέντε μέρες πέρασαν από το πρωινό της Δευτέρας 27 Αυγούστου, όταν οι κάτοικοι του Προμαχώνα και του Αγκίστρου προχωρούσαν σε συμβολική διαμαρτυρία. Ζητούσαν από την Εγνατία Οδό και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν αφενός την ασφαλή μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων των κατοίκων του Προμαχώνα προς το αγρόκτημα τους και αφετέρου την ασφαλή διέλευση των Ι.Χ. των κατοίκων των δυο χωριών στο κάθετο της Εγνατίας. Παρά τις δεσμεύσεις για άμεσες παρεμβάσεις που θα έδιναν λύση στο πρόβλημα πολύ λίγα έχουν υλοποιηθεί. Το θέμα, ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των δυο ακριτικών χωριών, παραμένει μία «ανοικτή πληγή» αφού το σύνολο των υποσχέσεων συνεχίζει να βρίσκεται στον αέρα.

«Μόνο ο αγροτικός δρόμος έγινε πράξη»

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το «Σ.Θ.» από τον πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Προμαχώνα Σπύρο Λεωνίδα, η μοναδική υπόσχεση που έγινε πράξη ήταν η δημιουργία δρόμου για τα αγροτικά μηχανήματα των κατοίκων του Προμαχώνα που δεν είναι αναγκασμένα πλέον να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα της κυκλοφορίας επί της καθέτου της Εγνατίας Οδού. Αντίθετα σε εκκρεμότητα παραμένουν τα άλλα δυο αιτήματα που είχαν τεθεί στους αρμοδίους, την επόμενη της κινητοποίησης στις 28 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα:

Α. Τα φανάρια που υπάρχουν, επι της καθέτου της Εγνατίας Οδού, λίγο πριν την είσοδο του χωριού, στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής συνεχίζουν να μην λειτουργούν.

Β. Ο αγροτικός παράδρομος είναι ανοικτός για τα Ι.Χ που κινούνται είτε ερχόμενα από τη Βουλγαρία είτε με κατεύθυνση τη γείτονα χώρα.

Το τελευταίο διευκολύνει τα ΙΧ. Βουλγάρων, Ρουμάνων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν τα διόδια αλλά εγκυμονεί κινδύνους για τη πρόκληση ατυχημάτων. Και τούτο διότι κινούνται με ταχύτητα στον στενό αγροτικό παράδρομο με συνέπεια και να υπάρχει ο κίνδυνος σύγκρουσης με τα γεωργικά μηχανήματα ενώ ο δεύτερος κίνδυνος καραδοκεί στη διασταύρωση του παράδρομου προς την Εγνατία (δεν υπάρχει σήμανση) που τα ΙΧ. «βγαίνουν» σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Και τι ειρωνεία. Την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο ψάχνει για έσοδα, αφήνει ανοιχτή αυτή την δυνατότητα αποφυγής των διοδίων. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ζητά πέρα από την άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων να καθαριστεί ο αγροτικός παράδρομος που λόγω της πυκνής βλάστησης έχει περιορίσει τις δυνατότητες του οδοστρώματος. Το τελευταίο βαραίνει- αποτελεί ευθύνη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας μας δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Προμαχώνα Σπύρος Λεωνίδας.

Δ.Ν.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.

Ο Καιρός

Cloudy

3°C

Σέρρες

Cloudy

Humidity: 54%

Wind: 19.31 km/h

  • 04 Jan 2019

    Snow Showers 3°C 1°C

  • 05 Jan 2019

    Mostly Cloudy 2°C -4°C