Κοινωνια

Σέρρες: Συγκίνηση στη Νέα Ζίχνη για την κηδεία του Ελευθέριου Τακουρίδη

Υπήρξε κοινοτάρχης και άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική προσφορά...

Κηδεύτηκε την περασμένη Δευτέρα 11 Ιουνίου στη γενέτειρα του τη Νέα Ζίχνη ο Ελευθέριος Τακουρίδης. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Νέας Ζίχνης. Ο Ελευθέριος Τακουρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Υπήρξε πρόεδρος της κοινότητας Νέας Ζίχνης από το 1982 έως το 1986. Υπηρέτησε με πάθος τον τόπο του και άφησε σπουδαίο έργο που ακόμη το μνημονεύουν οι συντοπίτες του. Συνέδεσε το όνομά του με πολλά αναπτυξιακά έργα όπως το Κέντρο Υγείας Ν. Ζίχνης, η αερογέφυρα έξω από τη Νέα Ζίχνη που οδηγεί στο αγρόκτημα της περιοχής και η δημιουργία παιδικού σταθμού.

“Υπηρέτησε με πάθος τον τόπο του”

Ο Ελευθέριος Τακουρίδης στο μέσο ανάμεσα στον Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Σπυρίδων και τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Βασίλη Ιντζέ την ημέρα των εγκαινίων του Κέντρου Υγείας Νέας Ζίχνης.

Δραστήριος, ανοιχτό μυαλό θεωρείται ένας άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική προσφορά στην περιοχή της Φυλλίδας. Για πολλά χρόνια υπήρξε ανταποκριτής των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» στη Νέα Ζίχνη. Γιος εστιάτορα, υπήρξε Βιβλιοπώλης και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, ενώ στα χρόνια της νιότης του διακρίθηκε ως ποδοσφαιριστής του Μεγάλου Αλεξάνδρου Νέας Ζίχνης. Μεγάλη προσφορά είχε σε όλους τους κοινωνικούς τομείς αλλά και στο τοπικό σωματείο των επαγγελματοβιοτεχνών. Πολιτικοποιημένο άτομο, ο Ελευθέριος Τακουρίδης, με μετριοπαθή προφίλ, η οικογένεια του είχε ισχυρούς δεσμούς με το κόμμα >των «Φιλελευθέρων». Ο Ελευθέριος Τακουρίδης υπήρξε επίσης καλός οικογενειάρχης. Με την συζυγό του, Ευαγγελία Θεοδοσίου, απέκτησε δυο κόρες, την Δέσποινα, δικηγόρο, και την Ευλαμπία, η οποία είναι φιλόλογος και ζεί στην Καβάλα. Το «Σ.Θ.» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Να είναι γεροί να τον θυμούνται.

Πηγή: sertharros.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.