Κοινωνια

Σέρρες: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα νοθείας υγρών καυσίμων – Πώς νόθευαν ντίζελ και βενζίνη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί...

Στην εξάρθρωση κυκλώματος, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων, προχώρησαν οι ελληνικές διωκτικές αρχές σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ).

Συγκεκριμένα, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων, που δόθηκαν από την Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών και κατόπιν συντονισμένης δράσης του ΣΕΚ, τέθηκε σε επιτήρηση, από κλιμάκιο τελωνειακών υπαλλήλων, φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, το οποίο μετέφερε χημικούς διαλύτες και εισήλθε στη χώρα μας από τη Βουλγαρία. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνέχισαν την επιτήρηση μέχρι την περιοχή της Αττικής, με το φορτηγό να καταλήγει σε παράνομη αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επέμβαση στην αποθήκη και συνελήφθησαν πέντε άτομα,  τρεις Έλληνες, ένας υπήκοος Μολδαβίας και ο Βουλγαρικής υπηκοότητας οδηγός του φορτηγού και κατασχέθηκαν:

  • 43.000 λίτρα σύνθετων οργανικών διαλυτών 
  • χρηματικό ποσό 25.500 ευρώ
  • το φορτηγό με το επικαθήμενο
  • δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα
  • ένα μηχανοκίνητο ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (κλαρκ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το Β΄ Τελωνείο Πειραιά καθώς και από το Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης κατά περίπτωση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.