Κοινωνια

Σέρρες: «Μικρόφωνο» στο Δημοτικό Σχολείο Αλιστράτης (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Στα σχολικά θρανία … « κάθισε» σήμερα η εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» της ΕΡΤ Σερρών...

 

 

 

 

Η ΕΡΤ Σερρών έδωσε τα μικρόφωνά της στο 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Αλιστράτης και τεχνικοί και δημοσιογράφοι του ραδιοφωνικού σταθμού … εξέδραμαν στα ανατολικά της Π.Ε.Σερρών για να καταγράψουν και ν’αναδείξουν τις δυνατότητες και προβλήματα της προικισμένης κωμόπολης του Δήμου Ν.Ζίχνης.

Ξεναγοί και πολύτιμοι βοηθοί μας σ’ αυτή την προσπάθεια οι 83 μαθητές του δημοτικού σχολείου και οι εκπαιδευτικοί τους, που όχι μόνο μας καλοδέχτηκαν, αλλά αποδείχθηκαν και εξαιρετικοί ερευνητές, σχολιαστές και παρουσιαστές.

Μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, που σε λίγες μέρες και τυπικά ολοκληρώνεται, ενημέρωσαν τους ακροατές μας : για τη διατροφή «Μεσογειακή πυραμίδα», τον παραδοσιακό τρόπο συντήρησης των τροφίμων ανά εποχή αναδεικνύοντας τις συνήθειες και τα έθιμα της περιοχής, τα σημαντικά αξιοθέατα και τις υποδομές που μπορεί να αξιοποιήσει ο δυνητικός επισκέπτης.

Επίσης μας έδωσαν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ οι βραβευμένοι μαθητές της ΣΤ’ τάξης που συμμετείχαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « F1 in Schools»  μοιράστηκαν μαζί μας τις μοναδικές εμπειρίες που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και την επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Στην εκπομπή συμμετείχε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντας Παπασταμόπουλος, που αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή της ΕΡΤ Σερρών στην προβολή της δημόσιας εκπαίδευσης, ο Διευθυντής του Σπηλαίου ΑλιστράτηςΝίκος Καρτάλης, που αναφέρθηκε στην νέα και πέμπτη κατά σειρά βράβευση του σπηλαίου από το TripAdvisor, όπως επίσης οι Πρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τουσχολείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλιστράτης κυρίες Χρυσάνθη Ζήση και Μαρία Τσιονάκη, αντίστοιχα.

Η συντήρηση του εξαιρετικής αισθητικής του πετρόχτιστου κτιρίου που στεγάζεται το σχολείο και η «θωράκιση» της στατικότητάς του και η αναβάθμιση των συνθηκών μετακίνησης των μαθητών που γίνεται με δρομολόγια της γραμμής και όχι σχολικά, αποτελούν … ανοιχτές πληγές για τη διεύθυνση του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών. Από κοντά και η μετανάστευση του πληθυσμού, η ερήμωση της υπαίθρου και η υπογεννητικότητα.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν και στην ενημερωτική τηλεοπτικής εκπομπή της ΕΡΤ3 «Καθημερινά και απλά», που εντυπωσίασαν με την αμεσότητα και τις γνώσεις τους.

Την εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Δέσποινα Γιαννακίδου και Θάλεια Καμπουρίδου, ενώ τον ήχο ρύθμισαν οι :Θάνος Παπουτσής (Αλιστράτη) και Στράτος Φούντας (ΕΡΤ Σερρών).

Θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Σχολείου Βασίλη Διακοβασίληγια την υποδειγματική οργάνωση και φιλοξενία, όπως και σε όλους του εκπαιδευτικούς του σχολείου που με περισσή όρεξη και μεράκι συμμετείχαν στην εκπομπή. Ευελπιστούμε να ξανασυνεργαστούμε και στη νέα σχολική χρονιά 2018-2019.

Συντάκτρια: Θάλεια Καμπουρίδου

Πηγή: ert.gr

 

 

 

 

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.