Κοινωνια

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Κουφοντίνας - Υποβάλλεται σε εξετάσεις

Λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί...

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που πραγματοποιεί εδώ και μια εβδομάδα απεργία πείνας, καθώς η κατάσταση της υγείας του εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς. 

Ο «Λουκάς» της «17Ν» φέρεται εξαντλημένος, καθώς έχει χάσει εφτά κιλά σε 8 ημέρες, ενώ έχει εκδηλώσει -μεταξύ άλλων- καρδιολογικά προβλήματα τα οποία είχε και στο παρελθόν. Οι οικείοι του παρήγγειλαν «ιατρική γνωμάτευση» για την κατάσταση της υγείας του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον εκτελεστή της «17Ν». 

Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου την οποία υπογράφει η παθολόγος - λοιμοξιωλόγος Ολγα Κοσμοπούλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος. 

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας. Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία. 

Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων). Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας. Έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του. Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου. Ο απεργός επιφυλάχθηκε”.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας απ’ το πρωί νοσηλευόταν ήδη στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: Reader.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.