Κοινωνια

Σέρρες: Eτοιμότητα και προβλήματα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (ΦΩΤΟ)

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι φορείς της Π.Ε Σερρών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου όπως διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων...

«Έχουμε ετοιμότητα, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και το Δασαρχείο έχουν καθαρισθεί όλοι οι αγροτικοί δρόμοι, μας έχει υποδείξει το Δασαρχείο και δυο- τρεις δρόμους ακόμη» είπε ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης επισημαίνοντας και τη συμβολή και ενεργοποίηση εθελοντών και φορέων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Παπαδόπουλος εξήγησε πως σε κάθε Δήμο γίνεται συνεδρίαση του τοπικού Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα στο βαθμό των δυνατοτήτων που υπάρχουν έτσι ώστε να υπάρξει μια καλή αντιπυρική περίοδος. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει – όπως είπε -μεταξύ των φορέων και ευχαρίστησε όσους πολίτες ενεργοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση προτρέποντας όλους όταν αντιληφθούν μια πυρκαγιά να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Βασιλάκης τόνισε πως παρά το γεγονός πως διαπιστώθηκαν προβλήματα από όλους και την Πυροσβεστική, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για το Δήμο και το Ν.Σερρών. «Ετοιμότητα υπάρχει είπε ο κ. Βασιλάκης και προσωπικού και μέσων από τα υπάρχοντα όλο το 24ωρο».

Συντάκτρια: Δέσποινα Γιαννακίδου

Πηγή: ert.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.