Κοινωνια

Στους αποδήμους της Γερμανίας ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Με την άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος επισκέφτηκε τη Γερμανία και ειδικότερα το κρατίδιο Ρινανίας Βεστφαλίας από τις 25 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου προκειμένου να επικοινωνήσει με τους πολλούς αποδήμους που κατάγονται από την περιοχή της Ι. Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου...

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε τη Βόννη, όπου και η έδρα της Ι. Μητροπόλεως, και επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λεύκης κ. Ευμένιο και Αριανζού κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος είναι αγαπητός φίλος του παλαιόθεν, καθώς και με όλους τους κληρικούς της περιοχής.

Ελειτούργησε στις 28 Απριλίου στην ενορία Dulken, όπου και ετέλεσε την πανήγυρη του Αγ. Γεωργίου με την παρουσία πλήθους αποδήμων προς τους οποίους και ομίλησε επίκαιρα.

Μετά την Θ. Λειτουργία παρεκάθησε στο παραδοσιακό γλέντι και απηύθυνε σε όλους χαιρετισμό. Την Κυριακή 29 Απριλίου ελειτούργησε στη μεγάλη και πανέμορφη εκκλησία του Αγ. Ανδρέου Ντύσελντορφ σ' ένα κατάμεστο Ι. Ναό με πλήθος νέων ανθρώπων, ζευγαριών και παιδιών τα οποία και εκοινώνησαν.

Ομίλησε κατάλληλα και επικοινώνησε με όλους μετά την Θ. Λειτουργία στη μεγάλη αίθουσα του ναού, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι του Ι. Ναού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκκλησιασθέντων κατάγονται από τα χωριά της Ι. Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να φιλοξενηθεί από μη αποδήμους χριστιανούς μας οι οποίοι του προσέφεραν αβραμιαία φιλοξενεία και να τους επισκεφτεί στους χώρους εργασίας τους ακόμη και στα εργαστάσια, όπου εργάζονται, και να δει από κοντά τις δυσκολίες της ξενιτειάς.

Επισκέφτηκε εκτός από τις πόλεις της Βόννης και του Ντίσελντορφ, την Κολωνία, το Άαχεν, το Κρέφελντ και στη γειτονική Ολλανδία την γυναικεία Ι. Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου με 5 μοναχές που ανήκει στη δικαιοδοσία του μητροπολίτου Βελγίου με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

apodimoi 8

apodimoi 1

apodimoi 1

apodimoi 1

apodimoi 1

apodimoi 1

apodimoi 1

apodimoi 1

Πηγή: Romfea.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.