Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες, ΟΕΒΕΣΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη χρήση πλαστικής σακούλας

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Σ.) σας ενημερώνουν ότι...

προκειμένου να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας από 1 Ιανουαρίου 2018 ισχύει ο νόμος 4496/2017 που επιβάλλει περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς.  Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί μέρος της εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία. Το περιβαλλοντικό τέλος ορίζεται στα 0,03 € + Φ.Π.Α. 24% δηλαδή σύνολο 0,0372 € ανά σακούλα. Λόγω όμως της ελάχιστης υποδιαίρεσης του ευρώ που είναι το 1 λεπτό ( 0,01€ ) η συνολική χρέωση είναι 0,04€ ανά σακούλα.

Η δωρεάν διάθεση επομένως της πλαστικής σακούλας απαγορεύεται. Σύμφωνα με την νομοθεσία εξαιρούνται οι έμποροι περιπτέρων και του υπαίθριου εμπορίου. Κατ’ εξαίρεση δε, επιτρέπεται η χρήση της πλαστικής σακούλας με συγκεκριμένες προδιαγραφές, για χύμα προϊόντα οπωροπωλείου ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία καθώς θεωρείται είδος συσκευασίας.

Τέλος, τα καταστήματα θα μπορούν να διαθέτουν δωρεάν μόνο χάρτινες σακούλες καθώς η νομοθεσία (4496/2017) αφορά μόνο τις πλαστικές.

Σας παραθέτουμε και το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Με τιμή

Ο Πρόεδρος                              Ο Γ. Γραμματέας

Σωτήρης Κοτσαμπάς                   Χρήστος Μαυρομιχάλης

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.