Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: Πρωτοχρονιά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Με τη χάρη του Θεού διαβήκαμε το κατώφλι του νέου έτους έχοντας ελπίδα πως θα ζήσουμε καλύτερα γεγονότα...

Το πρωί της πρώτης ημέρας του έτους ιερουργήθηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, όπως επιτάσσει το τυπικό, από τον εορτάζοντα Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Κουτσούρα, στο τέλος της οποίας αναγνώσθηκε το μήνυμα για το νέο έτος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεολόγου. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος κόσμου, που έσπευσε να επικαλεστεί τον έλεο και την ευλογία του Παναγίου Θεού επί τω Νέω έτει.

Ακολούθως, αφού οι υπόλοιποι Ιερείς του Ναού μας επέστρεψαν από τις Εκκλησίες που είχαν πάει για να λειτουργήσουν, τελέστηκε η Δοξολογία για το νέο έτος έτος προεξάρχοντος του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Κελεμπέκη Αρχιερατικού Επιτρόπου Νιγρίτης με τη συμμετοχή των Ιερέων της πόλεως. Στην δοξολογία παρέστησαν μεταξύ των εκατοντάδων πιστών, η κα δήμαρχος, μερικά μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ο αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας.

Στο τέλος ο π. Γεώργιος απηύθυνε στους συμπροσευχομένους ευχές για το νέο έτος αλλά και ιδιαίτερες ευχές προς τους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες.

Πηγή: ecclesia-nigrita.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.