Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες: 18χρονος μαζί με ανήλικους συνεργούς «άνοιγαν» καταστήματα – 3.500 ευρώ η λεία

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί...


Εξιχνιάσθηκαν μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, κλοπές από καταστήματα που έγιναν σε διάφορες περιοχές των Σερρών.

 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 18χρονου αγοριού και δύο 15χρονων συνεργών του. Επιπλέον, στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο άγνωστες γυναίκες, επίσης συνεργοί του 18χρονου.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης ενεργώντας κατά περίπτωση μόνος του ή με τους παραπάνω συνεργούς του, διέπραττε κλοπές κυρίως από περίπτερα, κάβα, super market, κατάστημα οπτικών με την μέθοδο της απασχόλησης ή εκμεταλλευόμενος την απουσία των παθόντων.

Όπως διαπιστώθηκε, από το Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021, διέπραξε τέσσερις κλοπές από καταστήματα και δύο κλοπές από επιχείρηση και όχημα στις Σέρρες, από όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, προϊόντα και άλλα αντικείμενα, με την λεία του να ξεπερνά τις 3.500 ευρώ.

 

Επιπλέον, αφαίρεσε τραπεζικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησε πραγματοποιώντας ανέπαφες συναλλαγές, ενώ ενέχεται και σε μία απόπειρα κλοπής από ξενοδοχείο.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση των στοιχείων και των υπόλοιπων συνεργών του και της συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.