Επικοινωνία: info@serraikanea.gr

Κοινωνια

Σέρρες, ΚΕΔΗΣ: Επτά εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας - Δεν εμβολιάστηκαν για την COVID-19

Σε αναστολή των καθηκόντων εργασίας τους έχουν τεθεί – σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών – 7 εργαζόμενοι στις δομές της ΚΕΔΗΣ, οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει εμβόλιο για την covid-19.

«Εφαρμόζουμε αυτό που ορίζει ο νόμος και ελεγχόμαστε γι’ αυτό. Εάν δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» οδηγούνται αυτόματα σε αναστολή εργασίας» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη. Αν και η ίδια δεν θέλησε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, καθώς, όπως είπε, αφενός τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων και αφετέρου ένας αριθμός των εργαζομένων απουσιάζει σε νόμιμη άδεια, διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για απόλυση και πως ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες από τον πλήρη εμβολιασμό του.

«Μέχρι τότε δεν θα επιδείξουμε καμία ελαστικότητα στην εφαρμογή του νόμου» ξεκαθάρισε η κα Παλάζη, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση ελέγχου διαπιστωθεί ότι απασχολείται ανεμβολίαστος εργαζόμενος, η ΚΕΔΗΣ θα κληθεί να καταβάλει ως πρόστιμο το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σύνταξη: Θάλεια Καμπουρίδου

Πηγή: ertnews.gr

Τα www.SerraikaNea.gr είναι μια διαδικτυακή ενημερωτική πύλη με ειδήσεις που αφορούν στις Σέρρες.